Kültür-Sanat

Venedik Film Festivali'nde film seçkileri belli oldu: Listede sadece 2 kadın yönetmenin filmine yer verildi

76. Venedik Film Festivali, 28 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek

26 Temmuz 2019 18:55

T24

28 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 76. Venedik Film Festivali'nin dün açıklanan ana yarışma programı, ödül sezonunun iddialı yapımlarını bir araya getirecek. Dün Roma'da açıklanan 21 filmin yarışacağı programda, birçok ünlü yönetmenin filmi yer alırken, listede sadece 2 kadın yönetmenin filminin olması tepki çekti.

76. Venedik Film Festivali'nde yarışacak filmler belli olurken tepkileri de beraberinde getirdi. Yarışma içerisinde sadece iki kadın yönetmenin filmi bulunması festivalin cinsiyetçilikle suçlanmasına neden oldu.

2018 ve 2017'de yarışma için birer kadın yönetmene ait film gösterilirken, bu sene kadın yönetmenlere ait iki film Shannon Murphy'nin Babyteeth ve Hayfa el Mansur'un The Perfect Candidate'i yarışma listesinde yer aldı.

Filmlerden öne çıkanlar

Venedik'te yarışacak 21 film arasında yapımcılığını Netflix'in yaptığı Panama Belgeleri'ni konu eden dram türündeki The Laundromat var. Başrollerinde Meryl Streep ve Antonio Banderas'ın yer aldığı film Cannes'da yarışamadı.

Öte yandan festivalde Netflix'in Marriage Story ve The King filmelirinin de gösterimi yapılacak. Shakespeare'in birçok oyunundan uyarlanan The King filmi, yarışma dışı bölümde gösterime girecek.

Joker rolünde Joaquin Phoenix'in yer aldığı ve Brad Pitt'in de rol aldığı bilim kurgu türündeki uzay macerası Ad Astra gibi Hollywood yapımları da yarışacak filmler arasında.