Kültür-Sanat

'Velma', IMDb'de tüm zamanların en düşük puanını alan animasyon dizisi oldu

Velma, aynı zamanda platform tarihinin en kötü reytingli üçüncü şovu

27 Ocak 2023 17:43

Ünlü çizgi dizi Scooby-Doo'nun spin-off’u olan yetişkinlere yönelik animasyon dizisi 'Velma', IMDb tarihinin en düşük puanlı animasyon dizisi oldu. 

NME'de yer alan habere göre; 12 Ocak 2023 tarihinde ilk prömiyerini yapan Charlie Grandy tarafından yaratılan animasyon, IMDb platformundan 50 bin oy ile 10 üzerinden 1.3 puan aldı.

En kötü animasyon sırasında tahta yerleşen dizi aynı platformda en düşük puan alan The Pogmentary ve İşte Bu Benim Masalım dizilerinden sonra üçüncü dizi oldu.

HBO Max dizisi olan 'Velma'nın Kuzey Asyalı, Daphne'nin Güney Asyalı ve Shaggy'nin siyah olduğu dizide Velma karakterini seslendiren sanatçı Mindy Kaling, Variety ile yaptığı röportajda neden karakterlerin kimliklerinin değiştirildiğini açıkladı. Kaling, şu ifadeleri kullandı: 

''Hayranı olduğumuz orijinal Scooby-Doo serisi 60lar ve 70lerin kültürel atmosferini ve o dönemde insanların televizyonda nasıl gösterildiğini yansıtıyor. Eğer karakterlerle ilgili bir şey yapabiliyorsak, neden yeni bir şey yapmayalım?'' 

Spin-off, dizi ya da filmlerde orijinal yapımın içindeki bir bölge ya da birkaç karakter üzerine yoğunlaşan yan içeriklere deniyor.