Gündem

Valilik duyurdu: KYK yurdunda asansör düşmesiyle ilgili idari soruşturma başlatıldı

Valilik açıklamasında, öğrencilerin yurt önünde gerçekleştirdiği eylemin, asansörde kalan öğrencinin yaralandığına ilişkin yalan haber dolayısıyla yapıldığı ileri sürüldü

06 Kasım 2023 09:25

Rize'de GSB Ayder Kız Öğrenci Yurdu'nda yurdunda bir asansör zemin kata düştü. Yurda ambulans sevk edilirken, öğrenciler tepki gösterdi. Valilikten yapılan açıklamada olay hakkında soruşturma başlatıldığı belirtilerek, “Yurtta kalan bir öğrencimizin asansörü kullanımı sırasında asansörün arızaya geçmesi ve kayması neticesinde; asansörde bulunan öğrencimiz asansör kabininden kendi imkânı ile çıkmıştır” denildi. Açıklamada, olay sonrası yurt önünde gerçekleştirilen eylemin, asansörde kalan öğrencinin yaralandığına ilişkin yayılan yalan haber dolayısıyla yapıldığı ileri sürüldü.

Valiliğin açıklaması şöyle:

Rize Merkez GSB Ayder Kız Öğrenci Yurdunda 05/11/2023 tarihi, saat 22:30 civarlarında tamir ve onarımı yapılmakta olan asansörde arıza meydana gelmiş olup, konuyla ilgili inceleme ve soruşturma başlatılmıştır.

Yurtta kalan bir öğrencimizin asansörü kullanımı sırasında asansörün arızaya geçmesi ve kayması neticesinde; asansörde bulunan öğrencimiz asansör kabininden kendi imkânı ile çıkmıştır. Öğrencimiz tedbiren Rize Devlet Hastahanesine intikal ettirilmiştir. Yapılan kontroller sonucunda öğrencimizde herhangi bir yaralanma ve sağlık problemi bulunmamaktadır.

Öğrencimizin yaralandığına dair yayılan asılsız haberler üzerine yurtta kalan diğer öğrenciler yurt önüne toplanarak tepki göstermişlerdir.

Yurda bizzat gelen Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürhan Yıldız öğrencilerle görüşmüş ve teskin etmiştir. Öğrencilerimiz tepkilerini ve taleplerini dile getirerek olaysız dağılmışlardır.

Vali Baydaş, yaptığı inceleme ve görüşmeler sonucunda konuyla ilgili olarak idari soruşturma başlatıldığını, Ayder Yurdu ve ilimizdeki tüm yurtların asansör, yemekhane ve diğer problemleri ile bizzat ilgileneceğini ve yaşanan bu olayla ilgili varsa sorumluların görevden el çektirileceğini ifade ermiştir.

Konu tüm yönleri ile valiliğimizce hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

TIKLAYIN - İki haftada üç kaza: Rize Ayder Kız KYK Yurdu'nda asansör düştü