Dünya

Uydu görüntülerinde Gazze Şeridi'nde binden fazla krater görülüyor

04 Kasım 2023 08:23

T24 Dış Haberler

Britanya'nın önde gelen gazetelerinden The Guardian, uydu görüntüleri üzerinde yaptığı incelemede İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden yoğun hava saldırıları sonucunda Gazze Şeridi'nde binden fazla kraterin görünür halde olduğunu ifade etti. 

The Guardian'ın aktardığına göre yarım kilometre genişliğinde bir alanda bulunan bir grup apartman o kadar yoğun bombalandı ki dar bölgede yaklaşık 100 tane krater görüldü. Bu kraterlerden birinin 13.9 metre büyüklüğünde olduğu gözlemlendi.

Gazze Şeridi'nde bir hastane ve üç okulun kullanılmadığı, bunun sebebinin de yakınlara düşen bombalar olduğunun düşünüldüğü belirtildi. 30 Ekim'de çekilen uydu görüntülerinde birçok binanın enkaza dönüştüğü görülüyor.

İsrail, Hamas'ın 7 Ekim saldırılarına karşılık olarak başlattığı saldırıda Gazze'ye 8 binden fazla cephane attığını ve 12 binden fazla hedefi vurduğunu söyledi. Bu, ABD'nin Afganistan'daki operasyonları sırasında bir yılda kullandığı cephane sayısında fazla. 

İsrail'in saldırılarında 9 binden fazla insan öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan raporlara göre bunların 3 bin 700'den fazlası çocuk. Save The Children, Gazze'de bu savaşta öldürülen  çocuk sayısının, 2019'dan bu yana tüm çatışma alanlarında bir yılda hayatını kaybeden çocuk sayısını şimdiden aştığını ifade etti.