Dünya

Ürdün Kralı, Washington'da ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek

Bu, geçen ay Ürdün'deki bir ABD üssüne yönelik insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldürülmesinden bu yana müttefikler arasındaki ilk görüşme

12 Şubat 2024 13:01

T24 Dış Haberler

Ürdün Kralı II. Abdullah, ABD'nin başkenti Washington'a gitti. Kral Abdullah'ın burada ABD Başkanı Joe Biden ile görüşecek. 

Associated Press'in haberine göre iki liderin Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için devam eden çabaları ve İsrail'in liman kenti Refah'a yönelik olası bir askeri operasyonuna ilişkin artan endişeleri ele alması bekleniyor.

Bu, geçen ay Ürdün'deki bir ABD üssüne yönelik insansız hava aracı saldırısında üç Amerikan askerinin öldürülmesinden bu yana müttefikler arasındaki ilk görüşme.

İsrail ordusu bu sabahın erken saatlerinde Gazze Şeridi'nin güney şehri Refah'a ağır bir bombardıman başlatmıştı. Gazze'deki Sağlık Bakanlığı yetkilileri, saldırılarda en az 50 kişinin hayatını kaybettiğini duyurmuştu. İsrail ordusunun, 7 Ekim'den bu yana savaştan kaçanların sığındığı şehir olan ve nüfus yoğunluğunda patlama yaşanan Refah kentine yönelik kara harekâtı başlatmasından endişe ediliyor.