Gündem

Ümit Özdağ’dan Altılı Masa’ya “Cumhurbaşkanı’nın imza yetkisi” tepkisi: Ucube başkanlık hilkat garibesi başkanlığa dönecek

"Dünya da örneği yok!"

06 Ocak 2023 13:56

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Gelecek Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Cumhurbaşkanı’nın imza yetkisi” açıklamasına tepki gösterdi. “Bu şekilde devleti yönetmek mümkün değil” diyen Özdağ, “Yüzde 1 alması zor olan partinin genel başkanı cumhurbaşkanının neye karar vereceğini belirleyecek. Bunun anayasal zeminini nasıl sağlayacaksınız? Dünya da örneği yok! Ucube başkanlık hilkat garibesi başkanlığa dönecek” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi lideri Davutoğlu, Halk TV'de İsmail Küçükkaya ile Yeni Bir Sabah programında, "Altı liderden birisi cumhurbaşkanı adayı olursa beş lider başkan yardımcısı olacak mı?" sorusuna karşılık, "Bu konuyu netleştirdik. Kurumsal olarak cumhurbaşkanı ve yardımcılarının bir ortak süreç ile cumhurbaşkanı ve yardımcılarının ağırlıklı olduğu bir yapı olacak. Cumhurbaşkanı içeriden veya dışarıdan olsun genel başkanlar doğrudan karar süreçler içerisinde imza yetkisine sahip olarak bulunacaklar. İster içeriden ister dışarıdan olsun genel başkanlar imza yetkisine sahip olacak. Bu büyük bir teminattır" yanıtını vermişti.

"Bu şekilde devleti yönetmek mümkün değil"

Özdağ, sosyal medya hesabından Davutoğlu’nun söz konusu açıklamasına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“Bu şekilde devleti yönetmek mümkün değil. Türkiye Erdoğan’ı aşmalı. Ancak Erdoğan’ın gerisinde bırakacağı enkazı kaldırmak için hızlı, kararlı, devletten tarikatları çıkaracak, sığınmacıları yollayacak. Atatürk çizgisinde Zafer Partisi iktidarına gerek var.

Yüzde 1 alması zor olan partinin genel başkanı cumhurbaşkanının neye karar vereceğini belirleyecek. Bunun anayasal zeminini nasıl sağlayacaksınız? Dünya da örneği yok! Ucube başkanlık hilkat garibesi başkanlığa dönecek. Zafer Partisi Vatan diyor, 6'li masa makam!”