Gündem

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Bodnar: Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil lehine destek sözleri duymak çok üzücü

28 Temmuz 2022 11:00

T24 Dış Haberler

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasil Bodnar, dün Ülker Stadyumu'nda Dinamo Kiev'in Fenerbahçe'yi 1-2 yendiği Şampiyonlar Ligi ön eleme karşılaşmasında Sarı-lacivertli taraftarların 'Vladimir Putin' tezahüratı yapmasına tepki gösterdi. 

Twitter üzerinden paylaşımda bulunan Bodnar, ''Futbol adil bir oyun. Dün Dynamo Kyiv daha güçlüydü. Fenerbahçe taraftarlarından, ülkemizi bombalayan Rus katil ve saldırgan lehine destek sözlerini duymak çok üzücüdür'' yazdı.

Bodnar, ''Dost Türkiye halkına Ukrayna'ya desteği ve taraftarların uygunsuz eylemlerine ilgili değerlendirmesi için minnettarım'' ifadelerini kullandı.

Dinamo Kiev oyuncusu, karşılaşmanın ilk golünden sonra abartılı bir şekilde sevinince, Fenerbahçe taraftarlarının bir bölümü Ukrayna'nın işgal emrini veren Rusya Devlet Başkanı Putin lehine tezahürat yapmıştı. Tezahürat sosyal medyada tepki çekti ve dünya basınında geniş yer buldu.