Dünya

Ukrayna için savaşan iki eski ABD askeri kayboldu; Rusya tarafından yakalandıklarından endişe ediliyor

16 Haziran 2022 08:54

T24 Dış Haberler

Ukrayna için gönüllü olarak savaşan iki ABD vatandaşının kaybolduğu bildirildi. Yetkililer ve yakınları, bu kişilerin Rusya tarafından esir alındığından endişe ediyor. 

İkisi de eski ABD askeri olan Alexander Drueke ve Andy Huynh, Ukrayna'da savaşırken aileleriyle iletişimlerini kaybetti. 

Drueke'nin annesinin bu hafta, Temsilciler Meclisi'nde yaşadığı bölgeyi temsil eden Kongre üyesi Terri Sewell'a ulaştığı belirtildi. 

Sewell, ''Ailesi, Drueke'den günlerdir haber alamadıklarını belirtti. Bulunması için her türlü yardımı vermeye devam edeceğiz'' dedi.

Pentagon Sözcüsü John Kirby, iki ABD vatandaşının Ukrayna'da kaybolduğunu doğrulayamadıklarını belirtirken, ''Bu doğruysa onları bulmak için her şeyi yapacağız'' dedi. 

Kirby, ''Burada bir savaş alanından söz ediyoruz. Eğer Ukrayna'ya destek vermek istiyorsanız daha güvenli ve aynı etkiye sahip başka yollar da var'' dedi.

Geçen günlerde iki Britanya vatandaşı Ukrayna için savaşırken yakalanmış ve Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından idam cezasına çarptırılmıştı.