Dünya

Ukrayna, 6 Rus uçağının insansız hava araçları tarafından imha edildiğini söyledi

05 Nisan 2024 16:04

T24 Dış Haberler

Ukrayna, Rusya'nın güneyindeki hedeflerine drone saldırısı düzenlediklerini ve Rostov bölgesindeki bir hava üssünde altı Rus uçağını imha ettiklerini söyledi. 

Güvenlik kaynakları BBC'ye Ukrayna'ya ait 8 uçağın daha ağır hasar gördüğünü ve 20 servis personelinin ölmüş ya da yaralanmış olabileceğini belirtti. Kaynaklar, Morozovsk üssünde Ukrayna'nın ön saflarında kullanılan Su-27 ve Su-34 uçaklarının bulunduğunu da ekledi. 

Hava saldırısına ilişkin Rusya'dan herhangi bir açıklama yapılmadı ancak Rus yetkililer, 40'tan fazla insansız hava aracının Ukrayna sınırındaki bölgeyi hedef aldığını söyledi.

Savunma Bakanlığı, Saratov, Kursk, Belgorod ve Krasnodar bölgelerinin de hedef alındığını belirterek tüm dronların vurulduğunu söyledi. 

Rostov Valisi Vasily Golubev Telegram kanalında yaptığı açıklamada, Rostov'un Morozovsk bölgesinde bir elektrik trafo merkezinin vurulduğunu ve yaklaşık 600 kişinin elektriksiz kaldığını söyledi. 16 katlı konut bloğunda ise bazı hasarların meydana geldiğini sözlerine ekledi.

Ukrayna, son zamanlarda Rusya'daki askeri ve enerji tesislerini hedef alan İHA saldırılarını artırdı.