Gündem

Uğur Dündar: Sümen altı edilen şikâyet dilekçesindeki olayda Ayhan Bora Kaplan detayı

28 Eylül 2023 08:48

Sözcü yazarı Uğur Dündar, Antalya’da inşaat işleriyle uğraşan Muhammet Sağ adlı kişinin, Serdar Sertçelik ve Koray Özdöl adlı kişilerce uğradığı tehdit ve gaspı anlattığı bugünkü yazısında, söz konusu olaylara ilişkin verilen şikâyet dilekçesinin sümen altı edilmesine ve olaylardaki Ayhan Bora Kaplan detayına dikkati çekti.

Dündar’ın aktardığına göre, Serdar Sertçelik ve Koray Özdöl adlı kişiler tarafından tehdit ve gasp edildiğini ileri süren iş insanı Muhammet Sağ, yaşadıklarına ilişkin şikâyette bulunmak için gittiği Ankara Emniyet Müdürlüğü özel otoparkında kendisini Ayhan Bora Kaplan ve adamlarının karşıladığını iddia etti. Zorla bagaja sokularak bilmediği bir yere götürüldüğünü, ailesiyle tehdit edildiğini, ardından yurt dışına giderek Almanya’ya iltica başvurusunda bulunduğunu söyleyen Muhammet Sağ’ın 2021 yılında Antalya cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunun işleme konulmadan sümen altı edildiği iddia ediliyor.

Dündar İçişleri Bakanlığı’ndaki bakan değişiminin ve Ayhan Bora Kaplan operasyonunun ardından Muhammet Sağ’ın şikâyetini yinelediğini yazdı.

Dündar, yazısına, “Yazıyı kaleme alırken, sorumlu gazetecilik anlayışım gereği Ayhan Bora Kaplan'ın avukatlığını üstlenen Doç. Dr. Sinan Kocaoğlu'nu arayıp bu iddialara verecek cevapları olup olmadığını sordum. Kocaoğlu, Muhammet sağ adını ilk kez duyduğunu ve müvekkilinin tutuklandığı dosyada bu ismin yer almadığını söyledi” notunu düştü.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.