Dünya

"Tutuklu Rus muhalif Navalni'den, geçirdiği ciddi rahatsızlık sonrası 6 gündür haber alınamıyor"

Ekibi, Navalni'nin tutulduğu cezaevinde gerçekleşen duruşmalara video bağlantısı yoluyla bağlanamadığını, cezaevi yetkililerinin buna gerekçe olarak "elektrik sorunlarını" gösterdiğini söyledi

12 Aralık 2023 11:17

T24 Dış Haberler

Ekibi, Rusya'da tutuklu muhalif lider Aleksey Navalni'nin ciddi bir sağlık sorunu geçirdiğini ve yaklaşık bir haftadır nerede olduğunun ve durumunun nasıl olduğunun bilinmediğini duyurdu. 

Navalny'nin sözcüsü Kira Yarmysh, X üzerinden yaptığı açıklamada, "Aleksey'in nerede olduğunu ya da ona ne olduğunu bilmediğimiz altıncı gün oldu" dedi.

Ekibi, Navalni'nin tutulduğu cezaevinde gerçekleşen duruşmalara video bağlantısı yoluyla bağlanamadığını, cezaevi yetkililerinin buna gerekçe olarak "elektrik sorunlarını" gösterdiğini söyledi.

Navalny'nin yakın müttefiki ve Yolsuzlukla Mücadele Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Maria Pevçik, Cuma günü yaptığı açıklamada, Navalni'nin hayatının büyük risk altında olduğunu; avukatlarının girişine izin verilmediğini ve beklemelerinin istendiğini söyledi.

Yarmysh, daha sonra Navalni'nin cezasını çektiği Vladimir bölgesi ceza kolonisi IK-6 yetkililerinin Pazartesi günü avukatına Navalny'nin "artık listede olmadığını" söylediğini belirtti.

47 yaşındaki Navalni, 2021 yılında hapse atılmıştı. Ağustos ayında "aşırılık yanlısı faaliyetler yürüterek kamu güvenliğine zarar veren bir örgüt kurmak"la suçlayarak 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.