Dünya

Tutuklu Rus muhalif lider Navalni'nin avukatları da gözaltına alındı

15 Ekim 2023 14:51

T24 Dış Haberler

Rusya'da tutuklu muhalif lider Aleksey Navalni'yi temsil eden üç avukatın da evleri arandıktan sonra gözaltına alındığı belirtildi. 

Gözaltıları duyuran Navalni'nin ekibinden İvan Zıdanov, yetkililerin amacının muhalif lideri "tamamıyla izole etmek olduğunu" ifade etti.

Sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Zıdanov, avukatlar Vadim Kobzev, İgor Sergunin ve Aleksey Lipster'in evlerine yapılan baskının "radikal bir grupta rol alma" soruşturmasının parçası olduğunu belirtti.

Navalni'nin ekibi Telegram üzerinden yaptığı açıklamada üç avukatın da gözaltına alındığını bildirdi. Avukatlar cumartesi günü ilerleyen saatlerde hakim karşısına çıkarıldı ve tutuklu yargılanmalarına karar verildi. 

Bağımsız Rus medyasına göre Navalni'yi temsil eden dördüncü avukat Olga Mikaylova'nın hukuk bürosuna da bir polis baskını yapıldı. Mikaylova'nın şu anda Rusya'da olmadığı belirtildi. 

Navalni'nin sözcüsü Kira Yarmiş, avukatlarının da hapse girmesi durumunda muhalif liderin dış dünyayla iletişiminin tamamen kesileceğini ifade etti.

19 yıl hapis cezasına çarptırılan Navalni, 2021'in Ocak ayından bu yana cezaevinde bulunuyor.