Ekonomi

TÜSİAD'dan 23 Nisan mesajı

23 Nisan 2024 10:22

TÜSİAD, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yaptığı açıklamada, "Geleceğin bilim insanları, girişimcileri, çalışanları, sanatçıları, sporcuları ve liderleri olacak çocuklarımızın, ülkemizde sağlıklı, mutlu, güven içinde oldukları ve potansiyellerini ortaya koyabildikleri bir ortamı sağlamak hepimizin sorumluluğudur. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" dedi.

TÜSİAD, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili yaptığı açıklama yaptı. "Türkiye Cumhuriyeti'nin egemenlik ve demokrasi üzerine kurulu sağlam temellerinin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 104. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz" denilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Cumhuriyetle kazanılan değerler egemenliğimizin temelidir. Gelecek nesillere olan güveni ve inancı ifade etmek üzere bu önemli günü çocuklara armağan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve Cumhuriyetimizin kurucu kuşaklarını saygı ve minnetle anıyoruz.

Her çocuğun iyi olma hali ve mutluluğu için evrensel insan hakları odağıyla ve fırsat eşitliğini esas alarak, kapsayıcı sosyal politikalar uygulanması büyük önem taşıyor.

Çağın gerekliliklerine uygun, evrensel ve ulusal değerleri harmanlayan, farklılıklara saygılı, bilimsel temellere dayalı nitelikli bir eğitim tüm çocukların hakkıdır.

Çocuk yoksulluğu, çocuk işçiliği ve çocuk yaşta evlilikler başta olmak üzere, toplumsal eşitsizliklerin çocukları etkilediği tüm olumsuz koşulları ortadan kaldırmak için de kamu, sivil toplum, özel sektör işbirliklerini güçlendirmeye devam etmeliyiz.

Geleceğin bilim insanları, girişimcileri, çalışanları, sanatçıları, sporcuları ve liderleri olacak çocuklarımızın, ülkemizde sağlıklı, mutlu, güven içinde oldukları ve potansiyellerini ortaya koyabildikleri bir ortamı sağlamak hepimizin sorumluluğudur.

İş dünyası olarak insanı odağa alan; gelişmiş, saygın, adil ve çevreci bir geleceği genç nesillere miras bırakmak için çalışmaya ve işbirliklerini güçlendirmeye devam edeceğiz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun."