Gündem

TÜRSAB’dan Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a: Göreve geldiği günden beri manipüle edilmiş rakamlarla başarı hikayesi yazıyor

"Mesleğimizi ve Birliğimizi asılsız iddialara karşı savunacağız "

09 Şubat 2024 18:55

T24 Haber Merkezi

Katıldığı bir televizyon programında Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) dair ithamlarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’a TÜRSAB’dan cevap geldi. Ersoy, katıldığı bir programda TÜRSAB hakkında, "Farklı belgelerle milyar bazında kaynak topluyor", "Farklı şirketler kurmuş ve hepsi finansal sorunlar yaşıyor", "Vakfa üye olmak isteyenlere zorla bağış yaptırıyor", "Aidatlar amacı dışında kullanılıyor" gibi iddialarda bulunmuştu. TÜRSAB, yayınladığı "Mesleğimizi ve Birliğimizi asılsız iddialara karşı savunacağız" başlıklı videoda Bakan'ın, "Hangi birliğe girilirse girilsin faaliyetlerde kısıtlama getirmiyoruz" iddiasını da yalanladı. Açıklamada, "Sektöre özgü sorunlara ilişkin konuşmaktan çok, göreve geldiği günden beri manipüle edilmiş rakamlarla başarı hikayesi yazmakta ve TÜRSAB'ı itibarsızlaştırma gayreti içindedir" denildi.

TÜRSAB, sosyal medya hesaplarından yayınladığı açıklamada, Ersoy’un iddialarının gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, Ersoy'un TÜRSAB hakkındaki tüm iddialarına yanıt verildi.

TÜRSAB'ın yaptığı açıklamada şöyle denildi:

"Sayın Mehmet Nuri Ersoy, kamu gücünün yanı sıra şirketlerinin reklam gücünü de kullanarak televizyonlarda, sosyal medyada, özel programlarda sektöre özgü sorunlara ilişkin konuşmaktan çok, göreve geldiği günden beri manipüle edilmiş rakamlarla başarı hikayesi yazmakta ve TÜRSAB'ı itibarsızlaştırma gayreti içindedir.

"TÜRSAB ile ilgili Mehmet Nuri Ersoy'u doğrulayan hiçbir müfettiş raporu yok"

TÜRSAB hakkında yalan yanlış bilgilerle kamuoyunu etkileyerek birliğimizin bölünmesine yönelik gerekçe oluşturulmasına karşı gerçekleri ortaya koyarak cevap vermek mesleğimizin ve birliğimizin savunmasıdır. Hakkımızda ileri sürdüğü iddialara aynı mecralarda cevap haklarımız engellendiği için bu şekilde cevap verme gereği doğmuştur. TÜRSAB'ın 51 yıllık tarihinde yapılmış denetimlerin tamamından fazlası bu dönemde yapılmıştır. TÜRSAB ile ilgili Mehmet Nuri Ersoy'u doğrulayan hiçbir müfettiş raporu yoktur. Kendisinin arzuladığı rapor henüz yazılamadığından aynı konularla ilgili ısrarla teftiş üzerine teftiş yaptırmaktadır. Buna rağmen 'TÜRSAB denetimsiz' demekte ısrar etmektedir.

"Türk turizminin gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz"

Bilinmelidir ki göreve geldiğimiz günden beri, hükümetimizle tüm bakanlıklarımızla ve kamu kuruluşlarımızla uyumlu bir şekilde çalışmaktayız. TÜRSAB olarak sayın Cumhurbaşkanımızın Türkiye Yüzyılı vizyonuna uygun bir şekilde Türk turizminin gelişimi için çalışmaya devam edeceğiz."