Spor

Türkiye ‘Yelken Dünya Kupası’ elemelerinde hedefine ulaşamadı

12 Haziran 2022 18:48

T24 Spor

Dünyanın en iyi yelkencilerini İsviçre’nin Neuchatel Gölü’nde buluşturan etkinlikte Türk takımı “SSL Team Türkiye” son ana kadar Bahreyn’deki finallere gitme şansını korusa da hedefine ulaşamadı.

17 Temmuz’da kadar sürecek beş bölümlü sürecin üçüncü kısmında, 9-12 Haziran’da, sıra Türkiye’ye geldi. Türkiye, 56 ülkenin katıldığı ‘Yelken Dünya Kupası SSL Gold Cup’ elemelerinde Bulgaristan, Çek Cumhuriyeti ve Portekiz’le eşleşti.

SSL Türkiye Takımı

Kaptanlığını Fenerbahçe Doğuş’un olimpik sporcusu Alican Kaynar’ın üstlendiği Türk takımı SSL Team Türkiye’deki diğer isimler; Haluk Babacan, Kıvanç Sevinç, Onur Bilgen, Beste Kaynakçı, Burak Zengin, Tayfun Erey, Cem Gözen, Sergen Birincioğlu, Umut Eğriparmak, Ateş ve Deniz Çınar kardeşler, Berkay Abay ve Yalçın Çıtak’tı.

Dört günlük mücadelenin ardından Alican Kaynar şunları söyledi:

Alican Kaynar

“En iyi yelkenciler burada ve dört teknenin (SSL 47) küçük bir parkurda yarışması çok zor bir formattı. Son güne hepimiz yakın puanlarla girdik, hangi ekip altıncı yani son yarışı önde bitirirse finallere o gidecekti. Son gün çok hafif havada başladı ve maalesef start’ı iyi alamadık. Son pupaya kadar rakiplerimizin dibinde kalarak fırsat yakalamayı umduk ama son sağanağı rakiplerimiz aldığı için biz kaybettik.”

28 Ekim-20 Kasım’da Bahreyn ev sahipliğinde gerçekleştirilecek finallere Türkiye’nin bulunduğu gruptan birinci sıraya yerleşen Portekiz ile ikinci sıradaki Çek Cumhuriyeti gidecek.

SSL Gold Cup Nedir?

SSL Gold Cup, 2012’de yelkenciler tarafından diğer yelkencilerin tanıtımı için İsviçre’de kurulan Star Sailors League tarafından düzenleniyor. Artık dört yılda bir gerçekleştirilecek SSL Gold Cup kapsamında 20. ve 21. yüzyılın en iyi yelkencileri bir araya getirilerek yelkeni daha popülerleştirmek amaçlanıyor. Kaptanının uluslararası başarılarına bakılarak SSL tarafından belirlendiği milli takımların diğer üyeleri; dünya sıralamasında kendi ülkelerinde ilk altıya girenler ve kaptanların seçtiği yelkencilerden oluşuyor. 11 kişilik ekiplerin SSL 47 tipi eş teknelerde yarıştığı SSL Gold Cup elemelerinde dörder takım sekiz gruba ayrılıyor ve grupta ilk ikiye yerleşenler finallere gitmeye hak kazanıyor.

Detaylı bilgi için: www.goldcup.starsailors.com