Gündem

Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz, denizde geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti

30 Haziran 2023 22:34

Türkiye’nin Lizbon Büyükelçisi Murat Karagöz (56), denizde yüzerken geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre tatil için Fethiye Ölüdeniz Mahallesi Faralya Koyu'nda bulunan Karagöz, denizde olduğu sırada fenalaştı. 

Denizden baygın halde çıkarılan Karagöz, kaldırıldığı Fethiye Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Kalp krizi geçirdiği değerlendirilen Karagöz'ün cenazesi otopsi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Dışişleri'nden taziye mesajı

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz'ü ani bir şekilde kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum Büyükelçimize Allah'tan rahmet, ailesi, yakınları ve tüm camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun." ifadeleri kullanıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Çalışkanlığı ve güler yüzü ile hatırlayacağız

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Karagöz’ün vefatı dolayısıyla taziye mesajı paylaştı. Fidan, Twitter hesabından paylaştığı mesajında, “Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Büyükelçi Karagöz’ü, çalışkanlığı ve güler yüzü ile hatırlayacağız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Eski Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan taziye mesajı

Eski Dışişleri Bakanı ve AKP Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, vefat haberini "Bakanlığım döneminde yakın çalışma arkadaşlığı yaptığımız Lizbon Büyükelçimiz Murat Karagöz’ü kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Kendisini güler yüzlü, çalışkan ve özverili bir insan olarak hatırlayacağız" sözleriyle duyurdu.

Murat Karagöz kimdir?

Murat Karagöz, 14 Ağustos 1967'de İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni 1985 yılında bitirdi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden 1989 yılında mezun oldu. The City University of New York - The Graduate Center'da Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı.

Karagöz, 1989 yılında Dışişleri Bakanlığı Doğu Avrupa ve Asya ile İkili Siyasi İşler Dairesi'nde aday meslek memuru olarak kariyerine başladı, çeşitli görevlerin ardından 1998-2000 yılları arasında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde Cumhurbaşkanlığı Dışişleri Başdanışmanlığı'nda 2. katip ve başkatip olarak görev yaptı. 2000-2004 yıllarında BM New York Daimi Temsiliği'nde başkatip ve müsteşar oldu, 2004-2006 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ali Tuygan'ın Özel Müşavirliği'nde daire başkanı ve özel müşavir oldu. 2006-2009 yılları arasında Washington Büyükelçiliği müsteşarı ve 1. müsteşarı olarak görevini yürüttü. 2009-2013 yıllarında Balkanlar ve Orta Avrupa Genel Müdür yardımcısı oldu. 15 Kasım 2013 - 1 Kasım 2016 tarihlerinde Ulan Bator Büyükelçisi olarak görev yaptı. 15 Kasım 2016 - 16 Aralık 2019 tarihleri arasında Amman Büyükelçisi oldu. 27 - 29 Mart 2020 için planlanan ancak Koronavirüs salgını sebebiyle iptal olan Antalya Diplomasi Forumu (ADF) eş-koordinatörü oldu, 10 Nisan 2020 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakanlığı Enformasyon Genel Müdürü olarak görevlendirildi. 22 Şubat 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile Portekiz Cumhuriyeti nezdinde Büyükelçi olarak atandı ve 15 Mart 2023 tarihinde göreve başladı.

Karagöz, bu sene 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, Lizbon Büyükelçiliği'nde