Gündem

Türkiye genelinde kar yağışı: 2 ilde okullar yarın da tatil edildi

Tokat ve Bayburt'ta eğitime yarın da ara verildi.

06 Şubat 2023 16:28

Türkiye genelinde bugün birçok ilde olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edilmişti. Valilikler tarafından birbiri ardına yapılan açıklamalar ile eğitime ara verildiği duyuruları yayımlanmıştı. Yoğun kar yağışının devam etmesiyle yarın da iki ilde eğitime ara verildiği açıklandı.

Tokat'ta olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın il genelinde eğitim öğretime ara verildi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle il genelindeki tüm resmi ve özel okullar ile halk eğitimi merkezleri, özel öğretim kursları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde 7 Şubat Salı günü için eğitim öğretime ara verildiği belirtildi. Açıklamada, kamu kurumlarındaki engelli, hamile ve kronik hastaların da yarın idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde eğitime bugün ara verilen Bayburt'ta okullar yarın da tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, kentte olumsuz hava koşullarının etkisini sürdürdüğü duyuruldu. Açıklamada, il genelinde eğitime yarın da ara verildiği, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelin idari izinli sayılacağı belirtildi.(AA)