Politika

Türkiye'den 'Reisi' açıklaması: İran'a her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir

19 Mayıs 2024 20:27

Dışişleri Bakanlığı, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve bazı yetkilileri taşıyan helikopterin kazaya uğramasının ardından arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçildiğini duyurdu. 

Bakanlık'tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"İran’da bugün (19 Mayıs) yaşanan helikopter kazasıyla ilgili gelişmeleri üzüntüyle takip ediyoruz. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın da aralarında bulunduğu İranlı yetkililerin güvende ve sağlıklı olmalarını temenni ediyor, kardeş İran halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Arama kurtarma faaliyetlerine her türlü desteğin sağlanması için harekete geçilmiştir."

Ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İranlı mevkidaşı için bir geçmiş olsun mesajı yayımladı.

X hesabından açıklama yapan Erdoğan, şöyle dedi:

"İran Cumhurbaşkanı, kardeşim Sayın İbrahim Reisi ve heyetinin bir helikopter kazası geçirmiş olması bizleri derinden üzmüştür. Türkiye Cumhuriyeti olarak İran makamlarıyla tam irtibat ve koordinasyon halinde hadiseyi yakından takip ettiğimizi ve gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Komşumuz, dost ve kardeş İran halkına ve hükûmetine milletim adına geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, Sayın Reisi ve heyetinden bir an önce iyi haberler almayı umuyorum."

TIKLAYIN - İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopteri “sert iniş” yaptı: Yoğun sis nedeniyle arama çalışmaları karadan yapılıyor