Seçim 2024

Türkiye'de hiçbir belediye kazanamayan Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten "başarı" açıklaması

01 Nisan 2024 00:22

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, seçim sonuçlarını değerlendirdiği bir yayında Türkiye'de partisinin hiçbir belediyeyi kazanamamasına karşın, bazı muhtarlıkları kendilerinin aldığını belirterek "önemli başarılar" elde ettiklerini söyledi.

Türkiye, 5 yıl boyunca görev yapacak yerel yöneticileri seçmek için sandık başına gitti. Kayıtlı 61 milyon 441 bin 882 seçmen, yaklaşık 208 bin sandıkta oy kullandı. YSK'nın verdiği kararla;  bu yıl doğu illerinde oy verme işlemi 07.00 ile 16.00 arasında geçekleşti. Batı illerinde ise 08.00 itibariyle başlayan oy verme süreci 17.00 itibariyle sona erdi. Seçimlerde, 81 il, 973 ilçe, 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtar belirlenecek, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

Ulusal TV'de çıktığı programda seçim sonuçlarını değerlendiren Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partisinin aldığı bazı muhtarlıkları sayarak başarı elde ettiklerini söyledi. Perinçek konuyla ilgili konuşmasında şunları kaydetti:

“Vatan Partisi Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde, Sivas Divriği’de, Adana Yüreğir’de, Uşak’ta Türkiye’nin her yöresinden tabanda muhtarlık seçimlerde önemli başarılar kazandı. Kırsal kesimlerde çünkü en büyük acıyı onlar çekmektedir, halk hareketinin nüveleri oluşmaktadır. Sistem çıkmazda çözüm gündemde… Halk hareketi geliyor. Bu, AK Parti ve MHP’yi terk eden ama onların tabanını kucaklayan bir halk hareketi olacaktır.