Gündem

Türk profesör çifti ayıran "kilolusun" alayı

Çift bir dönem NASA'da çalışmıştı

22 Mart 2024 10:40

Türkiye'nin önde gelen akademisyen çiftlerinden Prof. Dr. İpek B., 33 yıllık kocası Prof. Dr. Çağatay B.'ye boşanma davası açtı. Psikolojik ve ekonomik şiddete maruz kaldığını iddia eden İpek B., ikinci çocuğunu dünyaya getirdikten sonra kocasının sürekli fazla kilolarıyla alay ettiğini; maruz kaldığı küfür, hakaret ve tehditkâr sözler nedeniyle değersiz hissettiğini belirtti.

Kadın profesör, anlaşmalı boşanmak istediğinde ise kocasının çocuklardan maddi desteğini çekmekle tehdit ettiğini öne sürdü.

5 yıldır başka evde

Akşam'dan Neslihan Keskin'in haberine göre, İpek B., 2019'da çocuklarıyla birlikte evden ayrılıp Zekeriyaköy'deki başka bir eve taşındığını; o günden itibaren eşinin ne kendisine ne de çocukları maddi ve manevi destekte bulunmadığını aktardı. Evlilik birliğinin temelden sarsıldığı gerekçesiyle boşanmak isteyen İpek B., iki çocuğunun eğitim, sağlık ve beslenme giderleri için Çağatay B.'den toplam 100 bin lira nafaka istedi. Kadın akademisyen 2 milyon TL de tazminat talep etti.

NASA'yı bırakıp İstanbul'a döndüler

1991'de evlenen Prof. Dr. İpek B. ile Prof. Dr. Çağatay B. çifti, Amerika'ya yerleşti; iki çocukları oldu. Bir dönem NASA'da görev alan akademisyen çift, İstanbul'da bir üniversiteden akademisyenlik teklifi aldı; Türkiye'ye kesin dönüş yaptı.

Prof. Dr. İpek B. ile akademisyen kocası aynı üniversitede görev yapıyordu.