Gündem

Tunç Soyer'den İzmir'de "aday krizine" yanıt: Bizim siyasetteki asıl meselemiz demokrasi karşıtı saray rejimini yenmek

28 Ocak 2024 17:25

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir üzerinden yürütülen adaylık polemiklerine ilişkin yazılı açıklama yaparak, "Bizlere umudunu bağlamış milyonlarca vatandaşımızın inancının, sığ siyasetin kişiler üzerinden yürüttüğü oyunlara kurban edilmesini asla kabul etmiyorum. Bizim siyasetteki asıl meselemiz demokrasi karşıtı saray rejimini yenmektir" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir'le ilgili adaylık polemiklerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Soyer, "mücadeleye devam" mesajını verdi. Soyer'in yaptığı yazılı açıklamanın tamamı şöyle:

"Son günlerde İzmir üzerinden yürütülen polemiklerin asıl maksadı, Türkiye’de güçlü muhalefeti bölmek, zayıflatmak ve kişiler arasında bir kavga olduğu izlenimi yaratmaktır. Bizlere umudunu bağlamış milyonlarca vatandaşımızın inancının, sığ siyasetin kişiler üzerinden yürüttüğü oyunlara kurban edilmesini asla kabul etmiyorum. Bizim siyasetteki asıl meselemiz demokrasi karşıtı saray rejimini yenmektir. Bunun için Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ülke genelindeki sayısını korumak ve daha da artırmak temel görevimizdir.

"Tabanın sesine kulak vermek mecburiyetindeyiz"

Sarayın 20 yılı aşkın süredir elinde tuttuğu gücü dengeleyecek tek güç yerel seçimlerdeki başarımızın devamı olacaktır. Bu nedenle tabanda mümkün olan en güçlü iş birliklerini yaratmak ve tabanın sesine kulak vermek mecburiyetindeyiz. Sığ siyasetin tuzağına düşmeyen, yerel yönetimlerdeki kazanımlarımıza sahip çıkan, kişiler değil ilkeler ve değerler üzerinden şekillenen tüm aklıselim adımların bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yanındayım. Toplumsal muhalefeti büyütmek için mücadeleye devam edeceğim. Birlikte kazanacağız"