Dünya

Trump'ın 2020 seçimlerine hile karıştırmakla suçlandığı davası ertelendi

Davadaki erteleme, eski başkanın Oval Ofis'te görev yaptığı sırada gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle yargılanamayacağını iddia eden temyiz başvurusundan kaynaklanıyor

03 Şubat 2024 09:31

T24 Dış Haberler

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın 2020 seçim sonuçlarına müdahale etmekle suçlandığı davada federal yargıç Tanya Chutkan, federal suçlamalarla ilgili duruşmayı resmen erteledi. Chutkan'ın erteleme kararı olmasaydı duruşma, 4 Mart'ta Washington'da başlayacaktı. 

Davadaki erteleme, eski başkanın Oval Ofis'te görev yaptığı sırada gerçekleştirdiği eylemler nedeniyle yargılanamayacağını iddia eden temyiz başvurusundan kaynaklanıyor.

Yargıç, temyiz süreci devam ederken savcıların dilekçe vermesini yasakladı ve Trump'ın hukuk ekibinin duruşmaya hazırlanmak için tam yedi aylık bir süreye sahip olacağını açıkça belirtti.

Trump, 2020 seçimlerine hile karıştırmak, Oval Ofis'ten ayrıldıktan sonra devlet sırlarını yasadışı olarak saklamak ve kendisiyle evlilik dışı cinsel ilişkiye girdiğini iddia eden bir yetişkin film oyuncusuna sus payı ödemek gibi çeşitli yargı alanlarında 90'dan fazla suçlamayla karşı karşıya. 

Ayrıca geçen hafta 1990'ların ortalarında bir mağazanın soyunma odasında kendisine cinsel tacizde bulunmaktan ve iftira atmaktan sorumlu bulunan eski Elle köşe yazarı E Jean Carroll'a da yaklaşık 88 milyon dolar tazminat ödemesine karar verilmişti.