Gündem

Trabzon'a Arap turist akını; günde 4 bin 500 kişi şehre geliyor

13 Temmuz 2023 12:36

Doğa ve kültür turizminde Uzungöl ve Sümela Manastırı gibi birçok bölgeyi bünyesinde barından Trabzon'da, yaz sezonu hareketliliği yaşanıyor. Günlük 35'e çıkarılan "charter" uçak seferleriyle 12 farklı Ortadoğu ve Körfez ülkesinden 24 ayrı noktadan, günlük 4 bin 500 turistin geldiği kentin nüfusu, turizm göçüyle arttı.

Doğu Karadeniz'in güzelliklerini görmek isteyen yabancı turistler, Trabzon'da ziyaret ettikleri turizm merkezleri Uzungöl ve Sümela Manastırı'nın yanı sıra yüksek rakımlı yaylalara da ilgi gösteriyor.

Suudi Arabistan, Bahreyn, Umman gibi Ortadoğu ve Körfez ülkelerinden günlük 4 bin 500 turist geliyor. Kentin nüfusu turizm göçüyle artarken otel, pansiyon, bungalov evlerle araç kiralama ve tur acentelerinde tam kapasite hizmet sunuluyor.

Fahiş fiyat uygulamaları ile gündeme gelen kentte denetimler de sıklaştırılırken, turizmin 12 aya yayılması için çalışmalar yapılıyor.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, fahiş fiyat uygulamalarıyla gündeme gelen kentte denetimlerin sıklaştırıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Böyle güzel bir dönem geçiren Trabzon'umuzun, buna yönelik bizim de tüm sektörler itibarıyla gelen misafirlerimizi, turistlerimizi iyi bir şekilde ağırlamamız da bir o kadar önem arz ediyor. Başta hizmet standardı ve kalitesiyle ve özellikle fiyatlar noktasında kamuoyuna yansıyan fahiş fiyat uygulamasından artık kaçınmamız gerekiyor. Yani bu noktada, bu kırılgan olan böyle bir sektörün ve Trabzon'umuzda uzun süre kalıcı olması bizler için çok önemli. Özellikle farklı fiyat uygulaması, fahiş fiyat uygulaması ki şu an denetim komisyonlarımız sahada ve yoğun bir şekilde denetim yapıyoruz ve kesinlikle üzerine de gideceğiz."  (DHA)