Dünya

Toyota 1 milyon aracını geri çağırdı

Toyota, araçlarının geri çağırma kapsamında olup olmadığını Şubat 2024 ortasına kadar müşterilerine bildirecek

21 Aralık 2023 11:15

T24 Dış Haberler

Toyota, hava yastıklarının açılmamasına neden olarak yaralanma riskini artırabilecek bir kusur nedeniyle 1 milyon aracı geri çağırdığını duyurdu. 1 milyon araç, ABD'de 2020'den 2022'ye kadar olan model yıllarına sahip bir dizi Toyota ve Lexus aracını kapsıyor.

Geri çağırma kapsamında Toyota Avalon'lar, Camry'ler, Highlander'lar, RAV4'ler, Siena'lar ve Corola'ların yanı sıra bu modellerin bazı hibritleri de yer alıyor.

Geri çağrılan araçların ön yolcu koltuğunda hatalı üretilmiş olabilecek sensörler bulunuyor. Bu sorun, kısa devre yaparak hava yastığı sisteminin yolcunun doğru ağırlığını belirleyememesine ve bazı çarpışmalarda açılmamasına neden olabilir. 

Toyota, araçlarının geri çağırma kapsamında olup olmadığını Şubat 2024 ortasına kadar müşterilerine bildirecek. 

CBS News tarafından yayınlanan bir rapora göre bu, Toyota'nın son aylarda yaptığı üçüncü büyük geri çağırma. Kasım ayında şirket, ABD'deki 1.9 milyon RAV4 spor hizmet aracını geri çağırmıştı. 

Otomobil üreticisi 26 Ekim'de 700.000'den fazla Toyota Highlander SUV'u ön tampon kapağı tertibatını yerinde tutan montaj tırnaklarını değiştirmek üzere geri çağırmıştı.