Gündem

TOKİ şantiyesinde bir işçi yanarak öldü

Şantiye alanında 3 hafta önce de yangın çıkmıştı

24 Ocak 2024 12:55

Ergün Demir/Kocaeli

Körfez İlimtepe Mahallesi TOKİ şantiye alanı içinde yer alan işçi barakalarında çıkan yangında Mehmet Sadık Bedel adlı işçi yanarak hayatını kaybetti. İşçi barakalarında 3 hafta önce de yangın çıktığı anlaşıldı. 

Kocaeli’nin Körfez İlçesi İlimtepe Mahallesi’nde TOKİ’nin yaptığı inşaatın barakalarından sabah saatlerinde duman yükselmeye başladı. Yangını gören işçiler hemen itfaiyeye haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

Morga kaldırıldı 

Yangın sırasında içeriye girip eşyalarını kurtarmaya çalışan inşaat işçisi Mehmet Sadık Bedel’in ise yanarak hayatını kaybettiği tespit edildi. Arkadaşlarının yanarak hayatını kaybettiğini gören işçiler büyük üzüntü yaşadı. Olay yerinde yapılan incelemenin ardından Beder’in cenazesi otopsi için morga kaldırıldı.

Kardeşleriyle çalışmaya gelmiş

Hayatını kaybeden 5 çocuk babası işçi Mehmet Sadık Bedel’in Van Ercişli olduğu ve kardeşleriyle gelerek inşaatta çalıştığı öğrenildi. Diğer yandan aynı barakalarda yaklaşık 3 hafta önce de bir yangın çıktığı ve yapılan ihbar sorası genel itfaiye ekipleri tarafından söndürüldüğü öğrenildi. Olayla ilgili olarak soruşturma devam ediyor.