Politika

"TKP'liyim, AKP'ye oy vereceğim" diyen kişi, tartışma yarattı; TKP'den açıklama geldi

28 Mart 2024 13:03

Bugün bazı haber sitelerinde yayınlanan videoda yer alan ve AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'a "TKP'liyim AKP'ye oy vereceğim" diyen kişi, tartışma yarattı. TKP İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Savaş Sarı, videodaki gencin TKP ile bağı olmadığını açıkladı.

A Haber'in "İzmir AK Parti belediyeciliğine hasret kalmış! Hamza Dağ ile tokalaşan gencin sözleri dikkat çekti. TKP'liyim size oy vereceğim" haberi tartışma yarattı.

A Haber'in sitesinde yer alan haberde "Türkiye Komünist Partili (TKP) olduğunu söyleyen bir genç, Hamza Dağ'a ilk defa AK Parti'ye oy vereceğini söyledi. Gencin bu sözleri üzerine ise Dağ, 'CHP'li çok duydum, İYİ Parti'den de duydum da TKP'den ilk kez duyuyorum' yorumunda bulundu" ifadeleri kullanıldı.

"TKP ile bağı yok"

Yapılan paylaşıma yanıt veren Türkiye Komünist Partisi (TKP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Savaş Sarı, paylaşımdaki kişinin TKP’li olmadığını belirtti. Sarı, “Reklam yapmak için insanları dilediğiniz gibi TKP'li yapamazsınız Hamza Dağ. Bu kardeşimizin TKP ile bir bağı yok. Ama TKP'ye sempati duyuyorsa kapımız her zaman açık. Buyursun gelsin anlatalım AKP'ye asla oy vermemesi gerektiğini.” dedi.

AKP'li olduğu iddia edildi

Haberin ardından videodaki kişinin, AKP İzmir İl Teşkilatı Ekonomi Mali İşler Başkanı Tuğrul Mustafa Turgut olduğu da iddia edildi.