Seçim 2024

TİP Çankaya adayı Değirmenci'den Altaylı'ya "vegan festival" cevabı: Tek vaadimiz bu değil, biz ekoloji, emek ve hak odaklı politikalar diyoruz

"CHP Çankaya adayı Güner, belediyenin toplu iş sözleşmesi toplantılarına 'müstakbel belediye başkanı' sıfatıyla katılıyorsa kendisine hatırlatayım; seçim daha bitmedi"

26 Mart 2024 13:39

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Çankaya adayı İrfan Değirmenci, Gazeteci Fatih Altaylı'nın kendisinin vegan festival vaadi hakkındaki sözlerine cevap verdi. "Tek vaadimiz buymuş gibi davranılıyor" diyen Değirmenci, "Biz işçinin emeğini ve elbette karnını zor doyuran Çankayalı gençleri, kadınları, çocukları politikamızın eksenine koyduk. Ama hak arayışında bir yarış ya da hiyerarşi yoktur. Hayvan hakları da kadın hakları, insan hakları, LGBTİ+ hakları aynı anda mücadele verilebilecek alanlardır. Herkesi bu gözle bakmaya çağırıyorum" dedi. Değirmenci, Altaylı'nın kendisini programına çağırması çağrısında da bulunarak, "Projelerimizi ve Çankaya'yı nasıl yöneteceğimizi anlatayım" ifadelerini kullandı.

Değirmenci, dört gün önce Animal Save Türkiye grubu ile yaptığı görüşmede vegan festivalleriyle ünlü Didim Belediyesi'nin de daha önce imzalamış olduğu Bitki Temelli Antlaşma'yı imzalamış, Çankaya'da seçildiği takdirde ilçe içinde vegan festival düzenleyeceğinin de sözünü vermişti.

TIKLAYIN - TİP Çankaya adayı İrfan Değirmenci, Bitki Temelli Antlaşma'yı imzaladı: Seçilirsem vegan festival de düzenleyeceğim

Değirmenci'nin vegan festival düzenleme sözü medyada büyük yankı bulmuş, bugün de gazeteci Altaylı, Değirmenci'ye cevap vermişti.

TIKLAYIN - Fatih Altaylı'dan, TİP'in Çankaya adayı İrfan Değirmenci'ye: Millet Vegan Festivali’ne çöplerden topladığı nebatatla mı gelecek İrfan

"Henüz adaylığımdan haberi olmamış olanlar da bu vesileyle adaylığımdan haberdar olmuş oldu"

"Allah aşkına bugün en önemli mesele bu mudur! Millet Vegan Festivali’ne çöplerden topladığı nebatatla mı gelecek İrfan?" diyen Altaylı'ya cevaben, T24'e konuşan Değirmenci şunları söyledi:

"Tek vaadimiz buymuş gibi davranılıyor. Fatih Altaylı lütfen beni programına çağırsın ve orada ben diğer projelerimizi ve Çankaya'yı nasıl yöneteceğimizi anlatayım. Buna bir cümle ile yanıt veremem, diğer projelerimizi dinlemesi lazım. Beni programına davet etmesini bekliyorum.

Sosyal medya hesaplarımızdan kamuoyuna 40 gündür açıkladığımız projelerimizi takip edenler var. Henüz adaylığımdan haberi olmamış olanlar da bu vesileyle adaylığımdan haberdar olmuş oldu. Sokak sokak gezerek anlattığımız sosyal politikalarımızı ve detaylarını takip etmeleri için çağrıda bulunuyorum.

"Belediye olarak yapacak çok şeyimiz var, çocuklar aç kalmayacak"

Biz okullara ÇEDES, değerler eğitimi adı altında ne idüğü belirsiz insanların girmesine Milli Eğitim izin verirken, o okullarda dersleri aç karnına dinleyen öğrencilere bir öğün yemek ulaştırılamıyorsa şayet belediye, o okullara gireceğiz ve o çocuklar aç kalmayacak. Neyin ne olduğunun son derece farkındayız. Çankaya'da 100 bin üniversitesi öğrencisi için bir tane öğrenci yurdu yapılmamışsa, öğrenciler karnını nerede doyuracağını, çamaşırını nerede yıkayacağını bilmez vaziyetteyse elbette belediye olarak yapacağımız çok şey var.

"Kuşların zarar görmemesi için havai fişekle kutlama da yapmayacağız"

Bu kadar rahatsızlık verdiysek, Çankaya'da farklı beslenme alışkanlıkları olan Çankayalılara sunduğumuz bu proje ile ilgili şunu da söyleyeyim; bizim havai fişek kutlamalarımız da olmayacak artık kuşlar zarar görmesin diye. Biz ekoloji odaklı politikalar, hak temelli politikalar diyoruz. 2024 yılındayız.

"Hüseyin Can Güner, belediyenin toplu iş sözleşmesi toplantılarına katılıyor, henüz seçim yapılmadı"

En başta biz emeğin partisiyiz. Çankaya işçileri şu anda toplu iş sözleşmesi imzalamaya çalışıyorlar belediyeyle. İşveren avukatı olarak o toplantılara şu anda halihazırda CHP Çankaya adayı olan Hüseyin Can Güner katılıyor. Saatlerce katıldığı o toplantılara hangi sıfatla katıldığını çok merak ediyorum. Eğer 'müstakbel belediye başkanı' olarak o toplantılara katılıyorsa kendisine hatırlatmak isterim; henüz seçim yapılmadı.

"Hak arayışında bir yarış ya da hiyerarşi yoktur"

Biz işçinin emeğini ve elbette karnını zor doyuran Çankayalı gençleri, kadınları, çocukları politikamızın eksenine koyduk. Ama hak arayışında bir yarış ya da hiyerarşi yoktur. Hayvan hakları da kadın hakları, insan hakları, LGBTİ+ hakları aynı anda mücadele verilebilecek alanlardır. Herkesi bu gözle bakmaya çağırıyorum."