Gündem

"Tinder avcısı" evli çıktı: Profesörden aldığı paralarla İstanbul'da şirket kurmuş 

Söz konusu olay, Netflix'te bir dolandırıcının kadınları Tinder üzerinden dolandırdığını anlatan Tinder Avcısı belgeselini hatırlattı

07 Aralık 2022 07:49

Belçikalı profesör Carolina Berrocal ile Tinder üzerinden tanışıp kadını 7,5 milyon lira dolandırdığı belirtilen Sierre Lioneli Alie Koroma'nın paranın 5 milyonuyla İstanbul Aksaray'da 5 milyon lira sermayeli "Salone Turk" adlı eğitim danışmanlık şirketi kurduğu ortaya çıktı. Marmara Üniversitesi'nde siyaset okuyan Koroma'nın aynı zamanda Belçikalı profesörden aldığı paralarla evlendiği öğrenildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; Belçikalı profesörün Tinder üzerinden dolandırıldığını iddia etmesi sonrası başlayan soruşturma dosyasında yeni detaylara ulaşıldı.

Tinder'da sahte profil açıp kadınların güvenini kazanıp ardından iş bahanesiyle dolandırmayı hedefleyen Alie Koroma'nın evli olduğu öğrenildi..

Tinder profiliyle ortak hiçbir özelliği bulunmayan Koroma'nın, profesörden borç olarak istediği paralarla geçen Haziran ayında 5 milyon lira sermayeli Salone Turk Eğitim Danışmanlık şirketi kurduğu ortaya çıktı. Alie Koroma, Caroina Berrocal'nın para göndermesi için her defasında farklı hesap bilgisi verdiği de öğrenildi.

Koroma'nın ayrıca Belçikalı profesörü ağına düşürebilmek için "patrickandersonjack", "jack_patrick007" ve "Patrick Anderson" adları altında 3 ayrı sahte sosyal medya hesabı açtığı, kullandığı profil fotoğraflarının ise Amerikalı yaşam koçu ve yazar Jordan Bach'e ait olduğu ortaya çıktı.,

Carolina Berrocal, para gönderdiği dört banka hesabı sahibi kişinin de ismini savcılıkla paylaşarak bu kişilerin de olayla bağlantısı olabileceğini belirterek suç duyurusunda bulundu.

Savcılık tarafından olayla ve kişilerle alakalı soruşturma başlatıldı.