Medya

Tiga'dan düzeltme ve cevap metni

03 Mayıs 2023 16:41

Düzeltme ve Cevap Metni

T24 isimli ve t24.com.tr url adresli internet haber sitesinde 26.04.2023 tarihinde yayımlanan Asuman Aranca tarafından kaleme alınan “T24, Sağlık Bakanlığı’nı karıştıran dosyayı açıyor: e-Nabız uygulaması, Katar'a satılmış!” başlıklı haber yazısı Müvekkil Tiga Bilgi Teknolojileri A.Ş.’nin haklarını ihlal etmekte olup gerçeğe aykırı iddialar öne sürerek kamuoyunu yanıltmakta ve maddi gerçeklik ile hiçbir surette bağdaşmamaktadır.Karalayıcı ve hedef gösterici nitelikteki bu iddialar müvekkilin şeref ve haysiyetini ihlâl edici mahiyette olup gerçeğe aykırı beyanlar içerdiğinden düzeltme ve cevap metni yayımlanarak kamuoyunu aydınlatma zorunluluğu hasıl olmuştur.

Tiga Bilgi Teknolojileri A.Ş., 2007 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği mezunu girişimciler tarafından kurulan, ulusal ve uluslararası alanda faaliyet gösteren, sağlık bilişimi alanına odaklanmış saygın ve küresel çapta tanınmış bir yazılım firmasıdır. Sağlık bilişimi alanında AR-GE yatırımlarına da önem veren Tiga, başta Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler ve TÜBİTAK olmak üzere birçok kurum ve kuruluştan araştırma ve geliştirme çalışmaları için hibe destekleri ve uluslararası ödüller kazanmıştır.

Kurulduğu günden itibaren sağlık bilişimi alanında küresel bir aktör olma hedefiyle faaliyetlerine devam eden Tiga, fikri mülkiyet hakları kendi adına tescil edilmişürün ve hizmetleriyle çok sayıda ülkeye ihracat gerçekleştirerek ülkemiz ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlamıştır. Ülkemizin yürüttüğü yaklaşık 20 yıllık dijital sağlık dönüşümü programına katkı sağlayan onlarca bilişim firmasından biri olan Tiga, 2016 tarihinden itibaren e-Nabız sisteminin resmi alt yüklenicisi olarak e-Nabız’ın yeniden yazılması dahil, yazılım geliştirme, bakım ve onarım hizmetlerini başarıyla gerçekleştirmektedir.

Söz konusu haber başlığı ve içeriği itibariyle yanıltıcı nitelikte olup kamuoyunu yanlış bir algıya sevketmektedir.  Önemle belirtmek isteriz ki, ilgili habere konu e-Nabız, tüm hakları ile T.C. Sağlık Bakanlığı'na ait bir sistem olup haberde yaratılmak istenen yanlış intibanın aksine e Nabız sisteminin Tiga tarafından herhangi bir ülkeye satışı söz konusu değildir.  Şirketimiz hedefleri doğrultusunda gerek Katar’da gerekse diğer ülkelerde yürüttüğü tüm projeleri ihalelere girerek, yerel ve uluslararası şirketlerle rekabet ederek kazanmıştır. Dolayısıyla, haberde geçen e-Nabız’ın Katar’a satıldığı iddiası tamamen mesnetsiz olup hiçbir somut delile dayanmamaktadır.

Netice itibarıyla, söz konusu haberde yer alan tüm iddialar hukuki dayanaktan yoksun olup gerçeği yansıtmamaktadır.

Son olarak, ilgili haberde bahsi geçen davaya ilişkin yargılama süreci Şirketimiz tarafından devam ettirilmekte olup, haberde bahsi geçen mesnetsiz iddialara ilişkin de gerekli hukuki adımlar ayrıca atılacaktır.