Dünya

The Monkees grubunun yaşayan son üyesi, FBI hakkında dava açtı

FBI, 'Vietnam Savaşı karşıtı' mesajlar nedeniyle Monkees'i izlediği ortaya çıkmıştı

01 Eylül 2022 10:15

The Monkees grubunun yaşayan son üyesi Micky Dolenz, grup hakkındaki gizli dokümanlar nedeniyle FBI'a dava açtı.

1960'lı yılların ünlü gruplarından olan, ABD'nin 'the Beatles'ı olarak da bilinen the Monkees grubu hakkında FBI belgelerinin olduğu 2011 yılında ortaya çıkmıştı. Grup, 1967 yılında verdiği bir konserde Vietnam Savaşı nedeniyle ABD karşıtı mesajlar paylaşmakla itham edilmişti. 

BBC'nin haberine göre, FBI'ın the Monkees hakkındaki 7 sayfalık raporunda, grubun 1967 yılında verdiği konseri takip eden bir kaynak, ekrana, politik açıdan sol ideolojiye yakın sübliminal mesajlar verildiğini öne sürmüştü. 

The Monkees grubunun solisti Dolenz'in avukatı Mark Zaid, "1960'ların ortalarından beri FBI'ın Hollywood'ın savaş karşıtı ünlülerini izlediğini biliyoruz. The Monkees de bunlardan biriydi. Bu dava, FBI'ın niye grup ve üyelerini takip ettiğini ortaya çıkaracak" ifadelerini kullandı.

The Monkees grubu, 1960'lı yıllarda 'I'm a Believer' ve 'Last Train to Clarksville' şarkılarıyla hit olmuş, 1967 yılında ise grup, 1 numaraya yükselmiş dört albüm yayımlayarak henüz kırılamayan bir rekorun sahibi olmuştu. The Monkees, 1970'de dağıldı. 

FBI'nın o dönem John Lennon'ın da aralarında olduğu birçok ünlü ismi Vietnam Savaşı nedeniyle izlediği biliniyor.