Dünya

The Crown'da "Kraliçe'yi tahttan indirme" toplantısının ele alınacağı konuşuluyor: Eski Britanya başbakanları Major ve Blair'den tepki

05 Kasım 2022 11:27

T24 Dış Haberler

Eski Britanya başbakanları John Major ve Tony Blair, The Crown'ın önümüzdeki günlerde yayınlanacak 5. sezonunda nasıl tasvir edildiklerine tepki gösterdi. 

Dizinin yeni sezonunda Dominic West'in canlandırdığı Prens Charles'ın Prenses Diana ile 1991'de çıktığı tatili Major'la gizli bir toplantı için kısa kesmesinin ele alınacağı konuşuluyor. Bu toplantıda Kraliçe II. Elizabeth'in tahttan indirilmesinin konuşulduğu iddia ediliyor.

Major, Britanya gazetesi Daily Telegraph'a yazdığı mektupta, "Bütün dizinin üzerine kurulduğu kişinin yasının tutan aile için bu çok can yakıcı olacaktır" ifadelerini kullandı.

The Guardian'ın aktardığına göre dizide 1997 genel seçimlerinde sonra Charles'ın geleceğini korumak ve Camilla'yla evlenmesinin yolunu açmak için Blair'i bir müttefik olarak kazanmaya çalışmasının anlatılacağı iddia ediliyor. 

Blair'in sözcüsü, "Bunun tamamıyla saçmalık olduğu kimseyi şaşırtmayacaktır" dedi.

Major, "Anladığım kadarıyla Netflix reklamın iyisi kötüsü olmaz diye düşünüyor. Öyle olmadığının garantisini verebilirim. Özellikle artık hayatta olmayan birinin ağzına söylemediği laflar yerleştirildiği zaman" yazdı.

"Kurgu, olguymuş gibi gösterilmemeli" diyen Major, mektubunda bir kez daha The Crown dizisinin açılışında anlatılan olayların kurgusal olduğunu belirten bir ibare gösterilmesini istedi. 

Netflix, The Crown'ın 5. sezon fragmanında, "Anlatılanların gerçek olaylardan esinlenmiş kurgusal canlandırma" olduğunu belirtmişti.