Gündem

TGC'den Murat Ağırel çağrısı: Gazetecilerin gazetecileri tehdit etmesi suçtur

25 Kasım 2023 12:18

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Taktik Mania Plus isimli You Tube kanalında gazeteci Murat Ağırel'in tehdit edilmesini kınadı.

TGC, bir sosyal medya mecrasında program yapan Nevzat Dindar ve Alper Mert, yayın sırasında gazeteci Murat Ağırel'i Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan "Tuzlaspor’u araştırırken Eyüpspor Başkanı ve Galatasaray kongre üyesine ulaştım" başlıklı köşe yazısından dolayı tehdit etmesini kınadı.

TIKLAYIN-Gazeteci Ağırel'e canlı yayında "sela"lı tehdit: Murat Ağırel, ayağını denk al!

Türkiye'de gazeteciye yönelik tehditlerin her gün arttığı belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Son olarak Taktikmania.com ismiyle spor haberleri yapan sitenin Taktik Mania Plus isimli You Tube kanalında bir gazeteci yine gazeteciler tarafından tehdit edildi.

Üyemiz Murat Ağırel 21 Kasım 2023 Salı günü Cumhuriyet Gazetesi'nde yayımlanan ‘Tuzlaspor’u araştırırken Eyüpspor Başkanı ve Galatasaray kongre üyesine ulaştım’ başlıklı yazısı nedeniyle spor yorumcularının hedefi oldu . Nevzat Dindar ‘Murat Ağırel, ayağını denk al’, Alper Mert ise ‘Arkadaşlar unutmayın, evden Galatasaray’ın cenazesi diye gidersiniz, Galatasaray bir bakmışsınız sizin selanızı okutuyor’ dedi. Nevzat Dindar ve Alper Mert’i üyemiz Murat Ağırel'i tehdit ettikleri için kınıyoruz. Tehdit suçtur. Gazetecilerin parti yöneticileri, belediye başkanları, bürokratlar, tarikat üyelerinden sonra gazeteciler tarafından da tehdit edilmesi endişe vericidir.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu olarak bu davranışın Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’yle bağdaşmadığını hatırlatıyoruz. Bildirgeye göre; gazeteci, meslektaşlarını hedef gösterici, nefret söylemi ve nefret suçuna zemin hazırlayıcı kışkırtıcı ifadeler kullanmamalıdır. Gazeteci, uzmanlık alanı ne olursa olsun öncelikle gazetecidir. Spor muhabirleri kulüp yöneticisi veya sözcüsü gibi davranmamalı ve bu yönde yayın yapmamalıdır. Tüm meslektaşlarımıza Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uygun habercilik yapılması için çağrıda bulunuyoruz.”