Spor

TFF Başkanı, "Euro 2032 Türkiye'den alınacak" iddiasını yalanladı

12 Aralık 2023 12:41

Hakem Halil Umut Meler'e yapılan saldırı sonrası EURO 2032'nin Türkiye'den alınacağı iddiasına yanıt veren TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Böyle bir şey söz konusu değil" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın saldırısına uğrayan Halil Umut Meler'i hastanede ziyaret ettikten sonra açıklamalarda bulundu.

Ligin nasıl devam edeceğiyle ilgili karar alacaklarını belirten Büyükekşi, EURO 2032'nin Türkiye'den alınmasının söz konusu olmadığını da söyledi.

Büyükekşi şunları söyledi: "Hocamızın 10 günlük bir yavrusu var, bir an önce ailesine dönmek istiyor. İzmir'e gitmek istiyor. Durumu gayet iyi, yarın taburcu olacak. Bu konunun artık unutulmaması lazım. Bugün bakanlarımızla çok önemli görüşmeler yapacağız.

Biz TFF olarak Cumhuriyetimizin 100. yılında Avrupa Şampiyonası'na katıldık, vatandaşlarımızı onurlandırdık. Ama bu işin kesinlikle unutulmaması lazım. Bu bir milat olmalı. Dün akşam da söyledim artık yeter.

EURO 2032'nin bizden alınması söz konusu değil. UEFA Başkanı Ceferin aradı, 'Yanınızdayız' dedi. Kamuoyunu yanlış bilgilendirmeyelim. Futbolun doğru şekilde devam etmesi önceliğimiz. Hakemimiz önemli. Hakemlerimizin ruh sağlığı önemli. Biz bunun için buradayız. Daha sonra gerekli açıklamaları yapacağız."