Ekonomi

Tesla'nın yenilenen modeli Avustralya'da yasaklandı

Yasak nedeni ülkede zorunlu olan çocuk koltuğu bağlama aparatının bulunmaması

22 Ocak 2024 12:00

Elektrikli araç üreticisi Tesla’nın yenilenen aracı Model 3, Avustralya’da güvenlik standartlarını geçemedi. Aracın satışları ülkede durduruldu. Şu ana kadar müşterilere teslim edilen araçların geri çağırılıp çağırılmayacağı ise belli değil.

Tesla tarafından uzun zamandır beklenen güncelleme Model 3’e geçtiğimiz aylarda gelmişti. Yeni versiyonlar 2023 yılını sonunda Avrupa’da satışa sunulmaya başlandı. Dış tasarımında yaşadığı değişimle aerodinamik yapısı gelişen ve menzili artan modelde asıl değişim iç tarafta yaşanmıştı.

Çocuk koltuğu bağlama aparatı bulunmuyor

Bu yaşanan değişim yeni modellerin Avustralya’da satışının durmasına neden oldu. Avustralya’da zorunlu olan arka koltuklardaki çocuk koltuğu bağlama aparatı bulunmaması nedeniyle satışlar ve sevkiyatlar askıya alındı.

Tesla tarafından müşterilere yapılan ve sorunun çözümü için yetkilerle görüşmelerin devam ettiği belirtilen açıklamada, "Model 3'ün Avustralya'daki teslimatlarının 17 Ocak 2024 mesai bitiminden itibaren durdurulacağını üzülerek bildiririz. Bu duraklamayı çözmek için ilgili makamlarla yakın işbirliği içinde çalışıyoruz. Bu değişiklikler teslimatlarda gecikmelere yol açacak. Önümüzdeki hafta teslimatlara yeniden başlamayı umuyoruz" denildi.