Politika

Tertip Komitesi duyurdu: Cizre'deki nevruz ertelendi

Cizre'de yarın yapılması planlanan nevroz kutlaması, olumsuz hava koşulları nedeniyle ertelendi

18 Mart 2024 19:38

DEM Parti'nin Şırnak'ın Cizre ilçesinde 19 Mart'ta (yarın) yapılacak olan nevruz, kötü hava koşulları nedeniyle ertelendi. Tertip Komitesi adına açıklama yapan Cihat Akil, nevrozun 24 Mart’ta kutlanması için Kaymakamlığa başvuruda bulunacaklarını belirtti.

DEM Parti Cizre ilçe binasında yapılan açıklamaya, Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Cizre Belediye Eşbaşkan adayları Abdurrahim Durmuş ve Güler Tunç ile partililer katıldı.

Tertip Komitesi adına konuşan Cahit Akıl, hava koşulları nedeniyle kutlamayı ertelediklerini belirterek, "Bütün halkımız nevruz'a özel bir anlam yüklüyor. Bu yıl da halkımız nevruz'u aynı ruhla sahiplenerek aynı coşkuyla kutluyor. Bu seneki Cizre nevruz'u, daha önce de açıkladığımız gibi, ayın 19'unda, yani yarın kutlanacaktı. Ancak herhangi bir afet olayının yaşanmaması adına tertip komitesi olarak nevruzu erteliyoruz. nevruzu kutlayacağımız günü yakın bir zamanda halkımızla paylaşacağız" dedi.

24 Mart için başvuru

Akıl, nevruzun 24 Mart’ta kutlanması için Kaymakamlığa başvuruda bulunacaklarını belirtti.

Urfa'nın Viranşehir ilçesinde de yarın yapılması planlanan nevruz kutlaması 20 Mart tarihine ertelendi. Viranşehir nevruz Tertip Komitesi, nevruzun kötü hava koşulları nedeniyle ertelediğini yazılı açıklama ile duyurdu.

20 Mart tarihinde Şırnak Mahallesi'nde bulunan nevruz Alanı'nda yapılacak kutlamaya kent Milletvekili Dilan Kunt Ayan, DEM Parti Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, DEM Parti MYK üyesi Onur Hamzaoğlu katılacak. Kutlamada, sanatçı Hediye Kalkan ile Kasım Taşdoğan sahne alacak.