Kültür-Sanat

“Tereddüt Çizgisi” Zürich Film Festivali’nde en iyi film ödülü aldı 

08 Ekim 2023 21:00

Yönetmen Selman Nacar’ın filmi “Tereddüt Çizgisi”, Zürih Film Festivali'nin ana yarışma bölümünde “en iyi film” ödülünü kazandı.

Dünya prömiyerini 80'inci Venedik Film Festivali’nde yapan Selman Nacar’ın filmi “Tereddüt Çizgisi”, Zürih Film Festivali’nin ana yarışma bölümünden “En İyi Film” dalında ödül aldı. 14 keşif filminin yarıştığı bölümde yer alan “Tereddüt Çizgisi’”, en iyi film ödülüne verilen Golden Eye ödülünü de kazandı.

Ödül törenine katılan yönetmen Nacar, "Böyle güzel anlar insana zorlu sinema yolculuğunda umut ve güç veriyor. Umarım film bu vesileyle daha çok insanla buluşur ve izleyenleri bugün daha da çok ihtiyaç duyduğumuz adalet kavramı üzerine düşündürür" dedi. 

Filmin başrolündeki Tülin Özen’e Oğulcan Arman Uslu, Gülçin Kültür Şahin, Vedat Erincin, Erdem Şenocak eşlik ediyor.

Filmin konusu 

Tereddüt Çizgisi, bir cinayet zanlısını savunurken kendisiyle yüzleşmek zorunda kalan bir avukatın hikayesini konu ediyor. Başarılı bir avukat olan Canan, masum olduğuna inandığı bir cinayet zanlısını savunur. Uzun süren duruşmaların ardından hüküm duruşması günü geldiğinde Canan, kendisini kendi vicdanıyla yüzleşirken bulur.