Gündem

TEM'de inşa edilen benzinliğin ruhsatı yok; firmanın yönetiminde AKP'li isimler var

Benzinlik, TEM otoyolu üzerinde bulunan tek benzinlik

18 Mayıs 2024 07:52

İstanbul TEM otoyolunda yapılan benzinliğin inşaat ruhsatının olmadığı öne sürülürken, benzinliği yapan firmanın yönetiminde AKP'li isimler dikkat çekti.

İstanbul’da TEM otoyolu üzerine inşa edilen benzinliğin Gaziosmanpaşa Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) kaynaklarına göre alanın ruhsatı yok.

Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğunda bulunan alandaki ağaçlar da kesilmiş durumda. Ruhsatsız şekilde devam eden inşaatın etrafı tel örgülerle çevrildi. Benzinliğin kaba inşaatı da bitmek üzere.

Sözcü gazetesinin haberine göre; benzinliği yapan firmanın ise Güven Holding’e bağlı Güven Elif Otoyol İşletmeleri Anonim olduğu belirtildi. Bu firma ise iki ayrı şirketin birleşimiyle oluşturulmuş bir firma. Geçen yıl kuruldu.

Şirketin parçalarından Güven Asfalt şirketinin yönetiminde ise AKP’li isimler var. Şirket ortaklarından Hayrettin Coşkun, eski AKP Ankara İl Başkan Yardımcısı. Diğer ortak Gürkan Dölekli ise eski AKP’li Pasinler Belediye Başkanı Ahmet Dölekli’nin akrabası.

TEM'deki tek benzinlik

İstanbul TEM otoyolu üzerinde açılacak benzinliğin bir özelliği daha var. Aynı zamanda tek olma özelliğini taşıyor. Çünkü otoyol üzerinde uzun bir mesafede başka bir benzinlik yok. Bu nedenle inşaatın tamamlanmasının ardından milyonlarca liralık kâr bekleniyor.