Gündem

Tehdit ve tacizler avukatı bezdirdi

"Senin aileni ve kocanı bitireceğim, çocuklarının yüzüne kezzap atacağım"

12 Şubat 2024 08:14

Avukat Merve T., hukuki danışmanlık verdiği N.K.'nin eşinin tehditlerine maruz kaldı. "Sizi yaşatmayacağım, aileni ve kocanı bitireceğim" gibi sözler nedeniyle Merve T., suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sunulan şikâyet dilekçesine göre, N.K. isimli adam, eşiyle sorunları olduğunu ve şiddetine maruz kaldığını iddia ederek, neler yapması gerektiği konusunda avukat Merve T.’den hukuki danışmanlık aldı. Avukat Merve T. de neler yapması gerektiğini N.K.’ye söyledi, ancak vekaletname almadı.

"Çocuklarının yüzüne kezzap atacağım"

Hürriyet'ten Özge Eğrikar'ın haberine göre, N.K.’nin eşi H.K., hakkında herhangi bir hukuki işlem başlatmamasına rağmen avukat Merve T.’yi hedef aldı. İlk olarak H.K., Merve T.'nin evine giderek ağır küfürler ve tehditler savurdu: "Seni yaşatmam, öldürürüm, bitiririm, çocuklarının yüzüne kezzap atacağım" gibi ifadeler kullandı. Merve T., H.K.'ya davayı almayacağını ve ilişkilerine karışmayacağını açıkladı. Ancak H.K. buna rağmen tehditlerine devam etti. Merve T., yaşadıklarını N.K.'ya anlattı ve N.K., avukata şikayetçi olmasını tavsiye etti.

"Can güvenliğimden endişe duyuyorum"

Avukat Merve T., H.K. tarafından sürekli tehdit edildiğini şikayet dilekçesinde belirtti. H.K.'nin annesini arayıp tehdit ettiğini, kendisine ailesini tehdit eden sesli mesajlar gönderdiğini ifade etti. Aralık 2022'den beri devam eden bu tehditler nedeniyle Merve T., hem kendisinin hem de ailesinin can güvenliğinden endişe duyduğunu, bu durumun mesleki ve kişisel huzurunu bozduğunu belirtti ve H.K.'nin cezalandırılmasını talep etti.