Dünya

Tecavüz suçlusu eski yapımcı Weinstein, yargılandığı yeni davada 16 yıl hapis cezası aldı

24 Şubat 2023 16:34

Los Angeles mahkemesi, jürinin 2013 yılında İtalyan bir aktör ve modele tecavüz ve cinsel saldırıdan suçlu bulduğu eski Hollywood yapımcısı Harvey Weinstein'ı 16 yıl hapis cezasına mahkum etti.

Euronews'da yer alan habere göre, Los Angeles mahkemesinin verdiği  ceza, 70 yaşındaki Weinstein'ın 2020 yılında New York'ta aldığı benzer bir mahkumiyet kararından dolayı yatması gereken 20 yıldan fazla sürenin üzerine eklendi. 

Karar duruşmasında koruma amacıyla "Jane Doe 1" adıyla hitap edilen davacı, Şubat 2013'te bir İtalyan film festivali sırasında Weinstein'in saldırısına uğradıktan sonra çektiği acıyı hâkime anlattı. O geceye kadar kendine güvenen bir kadın olduğu belirten davacı, "Sanık bana vahşice saldırdıktan sonra her şey değişti. Verilen zararı telafi edecek kadar uzun bir hapis cezası yok" diye konuştu.

Weinstein ise duruşmada doğrudan hakime seslenerek, "Masum olduğumu iddia ediyorum. Jane Doe 1'e asla tecavüz etmedim ya da cinsel saldırıda bulunmadım" dedi. 

Harvey Weinstein’in 2020’de New York‘taki mahkumiyeti, film endüstrisinde yıllarca devam eden cinsel tacize karşı çıkan #MeToo hareketi için bir dönüm noktası olmuştu.

Angelina Jolie, Gwyneth Paltrow ve Salma Hayek gibi yıldızlar Weinstein’ı cinsel saldırı ve tacizle suçlamıştı.