Dünya

Tayvanlı milyarder, koleksiyonundan 25 bin şişe şarabı açık artırmaya çıkarıyor çünkü hayatı boyunca içebileceğinden çok daha fazlasına sahip

Chen, 5 yıldan az bir süre önce yine Sotheby's aracılığıyla 15 milyon dolar değerinde şarabı açık artırmaya çıkarmıştı

29 Eylül 2023 08:17

T24 Dış Haberler

Tayvanlı milyarder Pierre Chen, geniş koleksiyonundan 25 bin şişe şarabı açık artırmaya çıkarıyor. Koleksiyonundaki en nadide parçalardan bazılarının her birinin 190 bin dolara kadar alıcı bulması bekleniyor.

Beş bölümden oluşan satışı düzenleyen Sotheby's, 50 milyon dolara kadar satılacağı tahmin edilen bu koleksiyonun şimdiye kadar açık artırmada sunulan en büyük ve en pahalı şarap koleksiyonu olduğunu açıkladı. 

"Epikürcünün Atlası" olarak adlandırılan toplamda beş satış bir yıl boyunca gerçekleşecek ve her biri farklı bölgelere ve şarap türlerine odaklanacak. İlki bu Kasım ayında Hong Kong'da gerçekleşecek olan satışların Paris, New York ve Beaune, Burgundy'de de yapılması planlanıyor.

Sotheby's Asya Şarap Başkanı George Lacey yaptığı açıklamada koleksiyonu "hem hacim hem de çeşitlilik açısından şaşırtıcı" olarak nitelendirdi. Müzayede evi, elektronik devi Yageo Corporation'ın kurucusu ve başkanı olan milyarderin kırk yıl boyunca şişeleri biriktirdiğini söyledi. Lacey, "Şu anda mahzenlerinde herhangi bir kişinin hayatı boyunca içmeyi umabileceğinden daha fazla şarap var" dedi.

CNN, Chen'in mahzenlerindeki şarap sayısının 'altı haneli rakamlara' ulaştığını ve satışa sunulanların, toplam varlığının yalnızca 'bir kısmını' oluşturduğunu yazdı. 

Chen, 5 yıldan az bir süre önce yine Sotheby's aracılığıyla 15 milyon dolar değerinde şarabı açık artırmaya çıkarmıştı. Aynı zamanda önde gelen bir sanat koleksiyoncusu olan Chen; Pablo Picasso, Gerhard Richter ve Francis Bacon gibi ressamların eserlerine sahip.