Magazin

Tarkan'dan Disney+'ın Atatürk filmi kararı hakkında açıklama: Sessiz kalmamam gerekirdi

20 Eylül 2023 16:44

Şarkıcı Tarkan, reklam yüzü olduğu Disney+'ın Atatürk filmini yayınlamama kararı hakkında, "Disney yetkililerinin, Disney+'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam gerekirdi" ifadelerini kullandı. Tarkan ayrıca "Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü. Bunlar, Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde Disney+, platformda yayınlanması için çekilen Atatürk dizisini yayınlamaktan vazgeçmişti. Karar, tepkiyle karşılanmış, dijital yayın platformunun yüzü olan Tarkan'dan olaya dair bir açıklama gelmemişti.

Bugün Tarkan, sosyal medya platformu X üzerinden Disney+ ve Atatürk filmi hakkında bir açıklama yayınladı.

"Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü" diyen Tarkan, Disney+'ın Atatürk filmini kendi platformunda yayınlamama kararı hakkında açıklama yaptı.

Tarkan, yaptığı paylaşımda şunları söyledi:

"Bugün utanarak tanık olduğumuz, Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan büyük saygısızlık, hadsizlik ve ayıp beni de derinden üzdü, rahatsız etti ve endişelendirdi.

Uzun süredir Atatürk’e karşı yürütülen itibarsızlaştırma ve karalama çalışmalarının vahim sonuçlarıdır bunlar.

İlke ve inkılaplarıyla bugün bile yolumuza ışık tutan, Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Atatürk’e yapılan böyle ayıplara ve haksızlıklara sessiz kalmamamız, tüm kalbimiz ve gücümüzle onu daha da fazla korumamız, savunmamız gerektiğini bir daha anlıyorum.

Ve evet, haklıydınız. Disney yetkililerinin, Disney+'ta yayınlamama kararı aldığı Atatürk filmiyle ilgili herkesin tepki gösterdiği günlerde de sessiz kalmamam, bu kararı yanlış ve hatalı bulduğumu belirtmem gerekirdi. Bu kararın arkasındaki nedenler her ne idiyse kabul edilemezdi. Çünkü bugün bir daha görüyoruz ki bu zamanlar, Atatürk’ün varlığına, ışığına, bu millet ve vatan için yaptıklarını hatırlamaya en çok ihtiyacımızın olduğu zamanlardır."

Ne olmuştu?

Dijital yayın platformu Disney+, platformda yayınlanması için çekilen Atatürk dizi/filmini yayınlamaktan vazgeçmişti. Karar, Türkiye'deki birçok kesim tarafından tepkiyle karşılandı.

Prodüksiyon süreci tamamlanıp, bütçesi ödenen Türkiye yapımlarından biri olan Atatürk'ün son olarak, sinema ve Fox TV ekranlarında izleyiciyle buluşacağı bildirilmişti.

TIKLAYIN | Disney'den 'Atatürk' filmi açıklaması: Sinema ve FOX TV'de yayınlanacak

Atatürk'e yönelik hakaretler

17 yaşındaki bir lise öğrencisinin kitaptan kopardığı Atatürk resmini, kıyafetlerinin üzerinden cinsel organına sürdüğü anların sosyal medyada yayılması üzerine ise lise öğrencisi A.E.S, gözaltına alınmıştı.

TIKLAYIN | Atatürk fotoğrafına yönelik uygunsuz hareketler yapan lise öğrencisi gözaltına alındı

Abdülaziz E. Alhajri isimli Kuveytli yazar ise Atatürk resmiyle uygunsuz davranışlarda bulunan lise öğrencisine destek vererek Türkiye pasaportu ve Mustafa Kemal Atatürk'e sosyal medya üzerinden hakaret etmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Alhajri hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu bildirmişti.

TIKLAYIN | İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'dan Atatürk'e hakaret eden Kuveytli hakkında suç duyurusu