Politika

Tarihler belli oldu; AKP istişare kamplarına hazırlanıyor

14 Mayıs 2024 22:55

AKP, istişare ve değerlendirme toplantıları genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle 7-8 Haziran'da, 1-2 Temmuz'da belediye başkanlarıyla kamp gerçekleştirecek.

AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin, partinin istişare ve değerlendirme toplantılarına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Şahin, AKP'nin gelenekselleşen istişare ve değerlendirme toplantılarına iki yeni halkayı ekleyeceklerini ifade ederek, "7-8 Haziran 2024 tarihinde Kızılcahamam’da genel merkez yöneticileri ve milletvekilleriyle, 1-2 Temmuz 2024 tarihinde Genel Merkez Konferans Salonu’nda belediye başkanlarıyla yapılacak istişare ve değerlendirme toplantılarında 31 Mart seçimlerinin sonuçları değerlendirilerek izlenecek yeni yol haritası belirlenecek" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da bugün AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

"31 Mart seçim sonuçlarına dair parti içinde iç muhasebesini yaptıklarını ve yapmaya devam edeceklerini söyleyen Erdoğan, "Geleneksel istişare kampımızı yapacağız. Hata değil, yanlışta ısrar kaybettirir." ifadelerini kullandı. 

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüşmesiyle başlayan siyasetteki "yumuşama iklimine" işaret eden Erdoğan, " Siyasi atmosferde oluşan yumuşa ikliminde siyasetçilerin mesajları kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasının da önemli payı vardır. Bu iklimin geçici bir bahar esintisi değil, Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini ümit ediyoruz" dedi.

TIKLAYIN - Erdoğan: Siyasi atmosferde oluşan yumuşama ikliminin hakim kalmasını ümit ediyoruz