Gündem

Takvimlerin unuttuğu gün: Nikahta 29 Şubat sessizliği

16 Şubat 2024 09:57

Evlilik yıl dönümünü dört yılda bir kutlamak istemeyen çiftler, düğün ve nikah merasimleri için 29 Şubat'ı tercih etmiyor.

4 yılda bir kutlamak zorunda kalıyorlar

Bu yıl, dört yılda bir gerçekleşen Dünya'nın Güneş çevresinde dönme döngüsüyle Şubat ayı 29 gün olacak. Özellikle evlilik gibi önemli günlerini bu tarihe denk getirenler, kutlamalarını dört yılda bir yapmak zorunda kalıyor. Bu nedenle evlenmek isteyen, ancak hayatlarının en mutlu gününü 29 Şubat'a denk getirmek istemeyen çiftler, başka tarihleri tercih ediyor. Antalya'da 29 Şubat'ın etkisi, dört yılda bir defa kutlamanın tercih edilmemesinden dolayı en çok evlendirme daireleri ile düğün salonlarında hissedildi.

Bu yıl, perşembeye gelen 29 Şubat'ta nikah başvurularında büyük bir düşüş yaşandı. Ay boyunca bazı evlendirme dairelerinde günlük ortalama 5 nikah kıyılırken, 29 Şubat için neredeyse hiç başvuru yapılmadı. Bu durum, özellikle bu tarihte evlenmek istemeyen çiftlerin diğer günleri tercih etmesiyle sonuçlandı.

Önemli günleri unutanlar için fırsat

29 Şubat'taki nikah durgunluğu düğün sektörünü de etkiledi, çoğu salon boş kaldı. TUSKO Genel Başkanı Barış Ay, çiftlerin yüzde 99'unun bu tarihte düğün yapmak istemediğini ve salonların yüzde 99'unun boş olduğunu belirtti. Ay, ayrıca bu durumun unutkan damat adayları için fırsat sunduğunu ve bazı salonların büyük indirimlere gittiğini söyledi. (DHA)