Gündem

Taksim’deki İsrail protestosunda eylemciler, ters kelepçeyle gözaltına alınmıştı: 2 emniyet görevlisi açığa alındı

5 protestocu hakkında adli işlem başlatıldı

Fotoğraf: Emre Orman

06 Nisan 2024 20:00

T24 Haber Merkezi

İsrail ile ticaretin kesilmesi için Taksim’de eylem yapan ‘Filistin İçin Bin Genç’ grubu, ters kelepçeyle gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, protesto gösterisi bittikten sonra göstericilerden bir grubun tüm uyarılara rağmen dağılmadığını ve "devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet ettiği" söyledi. Yerlikaya, eylemcilerden 43 kişinin yakalandığını, 38’inin kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakıldığını, 5 kişi hakkında da ifadeleri alınarak adli işlem yapıldığını aktardı. Yerlikaya, olay ile ilgili 2 emniyet görevlisinin açığa alındığını söyledi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sürerken, ‘Filistin İçin Bin Genç’ isimli grup, iktidarın İsrail ile ticareti kesmesi için eylemlerini sürdürüyor. 

Son olarak Taksim İstiklal Caddesi’nde bir araya gelen eylemciler, polis şiddetiyle karşı karşıya kaldı.

TIKLAYIN - CHP, Taksim'deki İsrail protestosunda yaşananlar üzerine heyet görevlendirdi

Bakan Yerlikaya'dan açıklama: mülkiye müfettişi görevlendirildi

Yerlikaya, yaşananlara ilişkin sosyal medyadan açıklamada bulundu. Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün saat 15.30’da İstanbul Beyoğlu’nda Filistinli kardeşlerimize zulmeden, soykırıma varan katliamlarda bulunan İsrail’le ilgili protesto gösterisi yapılmıştır. Protesto gösterisi bittikten sonra göstericiler dağılmış ancak bir grup tüm uyarılara rağmen dağılmamış; devlet büyüklerine hakaret ederek güvenlik güçlerine mukavemet etmiştir.

Olayla ilgili 43 şahıs yakalanmış, 38’i kimlik kontrolü yapılarak serbest bırakılmış, 5 şahsın ise ifadeleri alınarak adli işlem yapılmıştır.

Ayrıca olay ile ilgili 2 emniyet görevlisi açığa alınmış ve derhal mülkiye müfettişi görevlendirilmiştir.

Konuyla ilgili gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacaktır."

Fotoğraf: Emre Orman

"Öğrenciler işkenceyle gözaltına alındı"

Polis, çok sayıda kişiyi ters kelepçeyle gözaltına aldı. Gazeteci Emre Orman, gözaltı anlarını fotoğrafladı. Orman, "İsrail ile ticaretin kesilmesi talebiyle İstiklal Caddesi'nde yürüyen öğrenciler işkenceyle gözaltına alındı!" paylaşımında bulundu.

Politik Yol'un aktardığına göre polis, görüntü çeken eylemcilerin telefonlarına da el koydu.

Siyasiler, protestoya katılan gençlerin gözaltına alınmasını şu sözlerle eleştirdi:

Özgür Özel: İfade özgürlüğü, toplanma özgürlüğü ve Anayasa'ya açıkça aykırı

"İstanbul'daki bu görüntüleri büyük üzüntüyle takip ettim.

#İsrailileTicareteDurDe sloganıyla İstiklal Caddesi'ne çıkan gençlere yönelik bu muamele; ifade özgürlüğüne, toplanma özgürlüğüne ve Anayasa'ya açıkça aykırıdır.

Gözaltındaki gençler derhal serbest bırakılmalıdır.

Süreci yakından takip ediyoruz."

Ahmet Davutoğlu: İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor

"İsrail’le ticarete dur demeye gücünüz yetmedi ama soykırıma uğramaya devam eden Gazzeli kardeşleri için eylem yapan gençleri gözaltına almaya gücünüz yetiyor.

Yapmayın! Her birinin yüreklerinin Gazze için çarptığına inandığım polisimizi, zulmünüzün bir parçası haline getirmeyin!"

Temel Karamollaoğlu: Gençlerimize yapılan muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırıyor

"İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimizin her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum.

İsrail'le yapılan ticaret Gazzeli mazlumlara zulümdür, ticareti protesto edenleri rencide edici bir şekilde gözaltına alıp işkence yapmak daha da büyük zulümdür.

Dün Konya, bugün İstanbul…
İsrail’e ticareti protesto eden gençlerimize yapılan bu muamele; İsrail’in zulmünü meşrulaştırmakta ve bu katil devleti cesaretlendirmektedir.
İsrail'le ticaret, Filistin'e ihanettir. Nokta!"

VİDEO - DEVA Partili Yeneroğlu: İktidarın organizasyonu dışında Gazze için eylem bile yasak olacak denilseydi kim inanırdı?