Gündem

Tahliye edilen Tolga Şardan, masasının başında: Gazeteciliğe devam

07 Kasım 2023 14:30

Cumhurbaşkanlığı’nın yargıda yaşananlarla ilgili olarak MİT’ten rapor istediği yönündeki yazısı nedeniyle tutuklanan, dün akşam saatlerinde de tahliye olan T24 yazarı Tolga Şardan, bugün T24 Ankara ofisinde yeniden masasının başına geçti.

"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" başlıklı yazısı sonrası hakkında başlatılan soruşturma kapsamında 1 Kasım'da tutuklanan T24 yazarı Tolga Şardan hakkında itiraz üzerine tahliye kararı verildi. Silivri Cezaevi'nde bulunan Şardan’ın, "yurtdışına çıkış yasağı" şartı ile tahliyesi kararlaştırıldı. Tahliye sonrası Şardan'ı avukatları ve T24 ekibi karşıladı. Tahliye edilen Şardan, "Sadece gazetecilik yaptım, halkı bilgilendirmeye çalıştım. Yazdıklarımın da arkasındayım" dedi.

Dün akşam saatlerinde Ankara'ya dönen Şardan, bugün ara vermeden yeniden masanın başına geçti. Şardan'a akşam saatlerinden itibaren gazeteciler başta olmak üzere pek çok kişiden "geçmiş olsun" telefonları geldi. 

TIKLAYIN - Tolga Şardan Ankara'ya döndü: Bu mesleği yapmaya devam edeceğiz, AYM görüşmesinin gazeteciler açısından iyi olacağını düşünüyorum

TIKLAYIN - Tolga Şardan'a avukatları ve T24 ekibinden karşılama