Dünya

Suudi ekibi Al Nassr'a imza atan Ronaldo'nun 2015'te verdiği söyleşi gündemde: Şerefimle emekli olmak istiyorum, Katar veya Dubai'de değil

31 Aralık 2022 10:40

T24 Dış Haberler

"Tüm zamanların en iyisi" tartışmasında yer alan Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'nun Suudi Arabistan ekibi Al Nassr'a imza atmasının ardından, 37 yaşındaki yıldızın geçmişte emeklilikle ilgili söylediği sözler gündeme geldi.

2015'te Britanya'nın ITV televizyonuna konuk olan Ronaldo, kariyerini üst düzey bir kulüpte noktalamak istediğini söylemişti.

Ronaldo, bu söyleşide, "Şerefimle emekli olmak istiyorum" diyerek, "ABD, Katar veya Dubai'de oynamak istemediğini" dile getirmişti.

Portekizli yıldız daha sonra, "Bu ABD, Katar veya Dubai'de oynamanın kötü olduğu anlamına gelmiyor. Ben sadece kendimi orada görmüyorum" dedi.

Ronaldo ayrıca, bu yıl Manchester United kariyerinin bitmesine sebep olacak Piers Morgan söyleşisinde gazetecinin, "Şampiyonlar Ligi futbolu oynayıp rekor kırmaya devam etmek istiyorsun. Konu sadece para olsa, Suudi Arabistan'da servet kazanırdın" demesinin ardından, "Kesinlikle, ben hâlâ çok gol atıp takıma yardımcı olabileceğimi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ronaldo'nun Suudi ekibine imza attığının açıklanmasının ardından söyleşi, sosyal medyada yaygın olarak paylaşıldı.

Sporting Lizbon altyapısında yetişen Ronaldo, daha sonra Manchester United, Real Madrid ve Juventus formaları giydi. 2021'de Manchester United'a dönen Portekizli futbolcunun sözleşmesi, teknik direktör Erik ten Hag ile yaşadığı anlaşmazlıkların ardından geçen ay feshedildi.

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü beş kez kazanan Ronaldo, beşi UEFA Şampiyonlar Ligi, yedisi İngiltere, İspanya ve İtalya liglerinde şampiyonluk olmak üzere 30'dan fazla kupa sevinci yaşadı.

Kariyerinde 800 gol barajını aşan ve 5 Dünya Kupası'nda gol atan tek oyuncu konumunda bulunan Ronaldo, Portekiz Milli Takımı formasıyla çıktığı 196 maçta 118 kez fileleri havalandırdı.