Dünya

Suriye'de askeri mezuniyet törenine saldırı: 80 kişi hayatını kaybetti, 240 yaralı var

05 Ekim 2023 19:00

Suriye'nin Humus kentinde Humus Askeri Akademisi öğrencilerinin mezuniyet törenini hedef alan dron saldırısında ölen ve yaralananlar olduğu belirtildi.

Beşşar Esad yönetiminin haber ajansı SANA’ya göre; patlayıcı mühimmat yüklü dron ile düzenlenen saldırıda onlarca kişinin öldüğü ve yaralandığı bildirildi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Saldırıda, çok sayıda sivil ve askeri personel öldü. Ayrıca onlarca davetli aile ve çok sayıda katılımcı öğrenci de yaralandı" denildi. 

Saldırı, mezuniyet töreni sona erdikten hemen sonra gerçekleşti. Sağlık Bakanlığının yaptığı açıklamaya göre; saldırıda 80 kişi öldü, yaklaşık 240 kişi yaralandı. Yaralılar, Humus Askeri Hastanesi'ne nakledildi. 

Savunma Bakanı Abbas alanı saldırıdan dakikalar önce terk etmiş 

Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas'ın düzenlenen saldırıda yaralandığı iddia edilmişti. Bakanlıktan yapılan açıklamada Abbas'ın alanı saldırıdan önce terk ettiği açıklandı. 

Suriye Savunma Bakanlığı, saldırının "tanınmış uluslararası taraflar tarafından desteklenen silahlı terörist örgütler tarafından gerçekleştirildiğini" iddia etti. Bakanlık'tan yapılan açıklaması şekilde: 

"Saldırı, törenin sona ermesinin hemen ardından meydana geldi. Çok sayıda şehit var. Hem sivil hem de askeri personel ile davet edilen aileler arasında kadınlar ve çocuklar da dahil olmak üzere onlarca yaralı var." 

Saldırı henüz herhangi bir örgüt tarafından üstlenilmezken Suriye Savunma Bakanlığı, karşılık vereceklerini açıkladı.