Gündem

Şüpheli şekilde 'ölen' 11 yaşındaki Rabia'nın annesi: Eşim gözaltına alındı

Baba Şaban Vatan, kızının şüpheli ölümünde polis memurunun yalan beyanda bulunduğunu ileri sürmüştü

21 Mart 2019 14:20

Giresun'un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı bulunup kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan'ın annesi Atika Vatan, eşi Şaban Vatan'ın ifade için çağrıldığı polis merkezinde gözaltına alındığını duyurdu.  Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, ise Şaban Vatan'ın gözaltına alınmadığını açıkladı. 

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı ise herhangi bir gözaltı işlemi olmadığı belirterek Vatan’ın psikiyatrik sorunlar yaşadığını ve ailesini tehdit ettiği yönünde hakkında müracaatlar olduğunu ifade etti. Açıklamada “Vatan psikolojik durumu ve cezai ehliyetle ilgili olarak Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü’ne sevk edilmiştir” denildi. 

Giresun’un Eynesil ilçesinde, 12 Nisan 2018 günü evinin önünde yaralı şekilde bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan, kızının ölümüne yönelik soruşturmaya dair tutarsızlıkların olduğunu belirtmiş, bir süredir de yetkililerden adalet talebinde bulunuyordu. Kızının ölümü sonrasında olay yerinde görevli olan polis memurlarından birinin, Rabia Naz’ın kayıp okul çantasının bulunmasıyla ilgili yalan beyanda bulunduğunu savunan baba Şaban Vatan, Giresun Eynesil Cumhuriyet Başsavcısı’nın da soruşturma sürecinde görüşmeye gittiğinde kendisini reddettiğini ve taleplere yanıt vermediğini kaydetmişti. Daha önce olay yeri incelemesi yapılırken görüntü kaydı alınmadığını ve Rabia Naz’ı hastaneye götüren ambulansın önünde yer alan kameradaki görüntülerin de silindiğini belirten baba Vatan, kızının ölümünün kayıtlara ‘intihar’ olarak geçirilmeye çalışıldığını savunuyordu.

Şüpheli şekilde 'ölen' Rabia Naz Vatan'ın annesi, eşi Şaban Vatan'ın ifade için çağrıldığı karakolda gözaltına alındığını açıkladı. Atika Vatan, eşinin telefonuna el konulduğunu bu sebepten de kendisinden haber alamadığını belirtti.

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Şaban Vatan'ın gözaltına alındığı iddiaları ile ilgili açıklamada bulundu. Herhangi bir gözaltı işlemi olmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"İlçe merkezinde miting yaparak kızının ölümüne neden olanların bir an önce bulunmasını isteyen Rabia Naz'ın babası Şaban Vatan'ın bugün sabah saatlerinde gözaltına alındığı öne sürüldü. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı Medya İletişim Bürosu, bahse konu gözaltı iddiaları ve soysal medya paylaşımlarıyla ilgili, yazılı açıklamada bulundu. Gözaltı kararı olmadığı belirtilen açıklamada şöyle dendi:

"Şaban Vatan’ın gözaltına alındığı yönünde bazı basın ve yayın kuruluşlarıyla sosyal medya hesaplarında asılsız iddia ve şayialar görülmektedir. Bu tür haberlerin doğru olup olmadığı araştırılmadan yanlış ve maksatlı olarak kamuoyuna sunulması yargıyı da zan altında bırakmaktadır. Baba Şaban Vatan hakkında verilmiş herhangi bir gözaltı kararı bulunmamaktadır, ancak bazı yakın akrabaları tarafından Şaban Vatan’ın psikiyatrik bazı sorunlar yaşadığı ve yakın aile çevresini tehdit ettiği yönünde Görele Cumhuriyet Başsavcılığımıza müracaatlar olmuş olup, bu müracaatlar kapsamında yapılan araştırmada Şaban Vatan’ın müteaddit defalar psikolojik tedavi gördüğü tespit edilmiş olup, psikolojik durumu ile ilgili cezai ehliyet ve tedaviyi gerektirir bir hastalığının olup olmadığı hususunda ilgili kişi Giresun Devlet Hastanesi Psikiyatri Bölümü'ne sevk edilmiş olup, hekim tavsiyesine, oluşacak delillere göre Görele Cumhuriyet Başsavcılığı görevini ifa edip, vicdani kanaate dayalı olarak kararını verecektir."