Spor

'Süper' muamma

Galatasaray'la Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa karşılaşmasının ilk düdüğüne saatler kaldı, ancak maçın akıbetinin ne olacağı hala bilinmiyor

07 Nisan 2024 11:46

T24 Haber Merkezi

Geçen sezonun Süper Lig Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirmesi planlanan Süper Kupa karşılaşması bu akşam oynanacak. Karşılaşmanın başlamasına sayılı saatler kalsa da ilk düdük çaldıktan sonra ne olacağı hala belirsiz.

Galatasaray kafilesi dün karşılaşmanın oynanacağı Şanlıurfa'ya giderken, Fenerbahçe hala şehre gitmedi. 

Sarı-Lacivertli takımın yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu karşılaşmayı erteleme ve yabancı hakem taleplerini kabul etmeyince karşılaşmaya as takımın çıkmayacağını bildirmişti. 

Fenerbahçe'nin karşılaşmaya U19 veya U17 ekibiyle çıkması bekleniyor. 

Sports Digitale Genel Yayın Yönetmeni Yağız Sabuncuoğlu, Fenerbahçe'nin bugün maça başlayacağını ve ardından yönetim kararıyla sahadan çekileceğini ifade etti. 

Sabuncuoğlu, Fenerbahçe'nin sahaya U19 ekibiyle çıkacağını ve takımın başında İsmail Kartal yerine Zeki Murat Göle olacağını belirtti.

Sözcü'nün haberine göre maç büyük bir olasılıkla yarım kalacağı için kupa töreni de olmayacak.

Karşılaşma ile ilgili nihai kararı, TFF yönetimi verecek. Maçın tescil edilmesinin ardından Galatasaray’a kupasının evindeki bir lig maçından önce verilmesi bekleniyor.

  • MADDE 14- MÜSABAKA KADROLARI
  • (1) Bir takım 9 (dokuz) futbolcudan daha az bir kadro ile müsabakaya başlayamaz.
  • (2) Müsabaka başlamadan önce, müsabakada yer alacak biri kaleci olmak üzere 11 (onbir) futbolcu ve lig statülerinde aksi belirtilmediği sürece en fazla 7 (yedi) yedek futbolcunun bulunduğu müsabaka isim listesinin imzalanarak hakeme ibraz edilmesi zorunludur.
  • (6) Müsabaka isim listesinde 11 (onbir) futbolcu yazılmasına rağmen en az 9 futbolcu ile müsabakaya başlanması halinde, müsabaka isim listesinde ismi yazılı futbolculardan eksik olanlar sonradan gelerek müsabakaya dahil olabilirler.
  • MADDE 22 - HÜKMEN YENİK SAYILMA
  • Hükmen yenik sayılmayı gerektiren durumlar aşağıdaki gibidir:
  • a) Müsabakanın ilan edildiği sahaya belirlenen saatte 9 (dokuz) kişiden az bir kadro ile çıkmak ya da müsabaka esnasında herhangi bir sebeple takımın sahadaki futbolcu sayısının 6 (altı) kişiye inmesi (Bu durumda müsabakaya devam edilmez).

Süper Kupa finalinin ilk olarak Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verilmiş, iki takım da Atatürk tişört ve posterleriyle ilgili taleplerinin reddedilmesinin ardından Riyad'da sahaya çıkmayarak ülkeye dönmüştü. 

Karşılaşmanın bu akşam 21.30'da Şanlıurfa 11 Nisan Stadı’nda başlaması planlanıyor.