Kültür-Sanat

Sümerbank’ın 90. yılına özel: ‘Hafıza Konuşmaları’ 28 Ekim’de başlıyor

06 Ekim 2023 17:27

T24 Kültür Sanat

Kundura Hafıza Arşiv ve Araştırma’nın Cumhuriyet’in 100. yıldönümü kutlamalarına eşlik edecek ve Sümerbank’ın 90. yılını kutlayacak etkinlik serisi Hafıza Konuşmaları, 28 Ekim’de Beykoz Kundura’da başlıyor.

1933 yılında kurulan ve Cumhuriyet tarihinin önemli simgelerinden birine dönüşen Sümerbank’ın mottolarından “Her Şeyi Daha İyi Başaracağız” sloganıyla yola çıkan seri, dört ay boyunca farklı başlıklar ve konuşmacılarla gerçekleşecek.

Cumhuriyet’in ilk yıllarında yürütülen kurumsallaşma ve fabrikalaşma faaliyetlerine odaklanacak Hafıza Konuşmaları; erken Cumhuriyet dönemi iktisadi çalışmaları, devlet kurumları ve fabrikaları, emek tarihi, yerli üretim çalışmaları gibi konuları, alanında uzman isimlerle tartışmaya açacak ve 90 yıllık hafızayı bugünden okumaya çalışacak. 

Hafıza Konuşmaları’nın 28 Ekim Cumartesi günü yapılacak ilk oturumu, 'Emek' temasından yola çıkarak hazırlandı.

“Sümerbank: 90 Yıl Emeğin İzinde” başlığı altında gerçekleşecek etkinliğe, sosyal bilimci ve akademisyen Aslı Odman, sosyolog, akademisyen ve yazar Dr. M. Hakan Koçak ile akademisyen ve yazar Doç. Dr. Murat Koraltürk konuşmacı olarak katılacak. Ücretsiz gerçekleşecek Hafıza Konuşmaları için randevu beykozkundura.com adresinden yapılabilir.